Στάζουν μέλι οι Τούρκοι για το Su-57: ταχύτερο, πιο ευέλικτο και κυρίαρχο στον αέρα σε σχέση με το F-35


Freepen.gr - Ειδικό αφιέρωμα στο ρωσικό μαχητικό Su-57 κάνει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή όπου παρουσιάζεται ποιοτικά ανώτερο των F-35. Το δημοσίευμα ξεκινά με την πρόσφατη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, ότι αν χρειαστεί, η Αγκυρα θα αναζητήσει νέο μαχητικό αεροσκάφος αν αποπεμφθεί από το πρόγραμμα των F-35.

Η δήλωση αυτή, μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ρωσία και τη συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Το πρακτορείο Ανατολή σημειώνει ότι το Su-57 έχει υπεροχή σε σχέση με το F-35 όσον αφορά το εύρος πτήσης, την ταχύτητα και την ευελιξία, ενώ το F-35 έχει το πλεονέκτημα της στελθ τεχνολογίας.

Το F-35 έχει βασική αποστολή να πετάει σε εχθρικό εναέριο χώρο ενώ το Su-57 στην κυριαρχία στον αέρα και την προστασία σημαντικών αεροπορικών στόχων. Ως εκ τούτου δε χρειάζεται ιδιαίτερα τεχνολογία στελθ. Επίσης αναφέρεται ότι το ρωσικό αεροπορικό δόγμα εστιάζει στον εντοπισμό εχθρικών αόρατων αεροσκαφών και όχι στο να πετούν τα ρωσικά αεροπλάνα δίχως να ανιχνεύονται.

Το αεροσκάφος 5ης γενιάς της Ρωσίας έχει μέγιστη ταχύτητα 2 χιλιάδων 600 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ το F-35 έχει μέγιστη ταχύτητα 931 χιλιομέτρων την ώρα.

Το Su-57 πετάει για 5.8 ώρες, ενώ το F-35 2 ώρες και 36 λεπτά. Το Su-57 μπορεί να φέρει μέγιστο φορτίο 10 χιλιάδων κιλών, επιτυγχάνει μέγιστο βάρος απογείωσης 35 χιλιάδων 480 χιλιογράμμων και διαθέτει εσωτερικό απόθεμα καυσίμων 11 χιλιάδων 100 χιλιογράμμων.

Το F-35 είναι σε θέση να μεταφέρει 8.160 χιλιόγραμμα μέγιστου φορτίου μάχης, επιτυγχάνοντας μέγιστο βάρος απογείωσης 31 χιλιάδων 751 χιλιογράμμων, με εσωτερικό αποθεματικό καυσίμων περίπου 8 χιλιάδων 900 χιλιογράμμων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail