Οι ΗΠΑ ανοίγουν μέτωπο και με την Αίγυπτο: απειλούν με κυρώσεις για τα Su-35

PJSC "United Aircraft Corporation"
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, απευθυνόμενος στη Γερουσία των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το Κάιρο θα αντιμετωπίσει κυρώσεις εάν αγοράσει ρωσικά αεροσκάφη Su-35. Πρόσθεσε επίσης ότι η Αίγυπτος είχε διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ ότι θα λάμβανε υπόψη τις πιθανότητες κυρώσεων από τις ΗΠΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αποσυρθεί από τη συμφωνία.

"Έχουμε καταστήσει σαφές ότι  τα προς αγορά συστήματα θα επιφέρουν κυρώσεις για το καθεστώς", δήλωσε ο Pompeo στην Επιτροπή Γερουσίας για τις Πιστώσεις. "Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από αυτούς, το καταλαβαίνουν αυτό, και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα αποφασίσουν να μην προχωρήσουν με την εξαγορά".

Νωρίτερα, πριν από την επερχόμενη επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi στην Ουάσιγκτον, ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Trump δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν την Αίγυπτο να στραφεί προς τη Δύση και μακριά από τη Ρωσία.

"Όσον αφορά την επέκταση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή, αυτό είναι προφανώς κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Δε βλέπουμε πολλά υλικά οφέλη στις δεσμεύσεις με τους Ρώσους", δήλωσε ο αξιωματούχος τη Δευτέρα. "Θα ενθαρρύνουμε τους Αιγυπτίους να στραφούν περισσότερο προς τη Δύση, προς τις Ηνωμένες Πολιτείες".

Ο αξιωματούχος παρότρυνε την Αίγυπτο και άλλες χώρες που επιθυμούν να διατηρήσουν στρατιωτικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες να απέχουν από την αγορά ρωσικών όπλων, καθώς κινδυνεύουν να επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Στα μέσα Μαρτίου, η Ρωσία και η Αίγυπτος υπέγραψαν σύμβαση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά περισσότερων από 20 ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών Su-35 πολλαπλών ρόλων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail