Αναβαθμίζει την παρουσία της στην Αρμενία η Μόσχα: Στέλνει Su-30SM του κουτιού

© Yuri Smityuk/TASS
Freepen.gr - Τα μαχητικά πολλαπλών ρόλων Su-30SM της νέας γενιάς θα παραδοθούν στην 3624η ρωσική αεροπορική βάση στο αεροδρόμιο Erebuni της Αρμενίας για να αντικαταστήσουν τα αεροσκάφη MiG-29, σύμφωνα με πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας όπως μεταδίδει το TASS.

"Η λειτουργία της αεροπορικής βάσης με μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM σχεδιάζεται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο. Η παράδοση των αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί σε δύο στάδια - το 2020-2021. Και τα 18 αεροσκάφη MiG-29 σχεδιάζονται να αντικατασταθούν με αεροσκάφη Su-30SM ", ανέφερε η πηγή.

"Όταν αρχίζουν οι παραδόσεις νέων αεροσκαφών, ορισμένοι πιλότοι θα σταλούν στο κέντρο αεροπορίας Lipetsk για εκπαίδευση, ενώ άλλοι θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν στην αεροπορική βάση του Erebuni", ανέφερε η πηγή.

Το Su-30SM διαθέτει διπλό κινητήρα, είναι διθέσια και γενιάς 4 ++.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail