Το καταδρομικό Smetlivyy καταπλέει στη Σεβαστούπολη και ντουμανιάζει τα πάντα στο πέρασμά του

Freepen.gr - Το ρωσικό καταδρομικό Smetlivyy, Kashin Class καταπλέει τη Μεγάλη Πέμπτη στο λιμάνι της Σεβαστούπολη στον Εύξεινο Πόντο και όπως μπορείτε να δείτε ντουμανιάζει όλη την περιοχή. Μπορεί να συμπληρώνει 50 χρόνια στις θάλασσες αλλά αναπτύσσει ταχύτητα 38 ναυτικών μιλίων.

Η ναυπήγησή του ξεκίνησε επί ΕΣΣΔ το 1966 και τέθηκε σε υπηρεσία με το Σοβιετικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας το 1969. Το 1990 το πλοίο έδεσε για επισκευές και τροποποιήσεις. Έγινε μέλος του ρωσικού ναυτικού μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Το πλοίο επέστρεψε στην υπηρεσία το 1995, οπλισμένο με το πιο σύγχρονο σύστημα πυραύλων SS-N-25 Switchblade.  

Τον Αύγουστο του Smetlivyy το πλοίο συμμετείχε στον Ρωσο-Γεωργιανό Πόλεμο και ήταν μέρος της ομάδας που επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό στη Δημοκρατία της Γεωργίας. Το 2009 το πλοίο πήγε και πάλι για επισκευές, επιστρέφοντας στην υπηρεσία στα μέσα του 2011. Από το 2013 το Smetlivy είναι το τελευταίο καταδρομικό κλάσης Kashin σε υπηρεσία με το ρωσικό ναυτικό. 

Το 2013, αποστέλλεται στην ακτή της Συρίας ως απάντηση στις στρατιωτικές εντάσεις και τη συσσώρευση δυτικών ναυτικών δυνάμεων κι επέστρεψε στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015. 

Είναι το πλοίο που άνοιξε πυρ με προκάλεσε προειδοποιητικές βολές σε ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος στις 13 Δεκεμβρίου 2015 στα ανοικτά της Λήμνου αφού το τουρκικό πλοίο δεν απάντησε σε ραδιοφωνικές κλήσεις ή φωτοβολίδες για να απομακρυνθεί από τον πλοίο.

 Εικόνες: https://twitter.com/Capt_Navy/status/1121783847056625666





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail