«Η Τουρκία πρέπει να αγοράσει τα S-400s και να κλείσει όλες τις βάσεις των ΗΠΑ»


Freepen.gr - Η απειλή των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας και να υποβαθμίσουν τη συμμετοχή της σε κοινά προγράμματα αν η Άγκυρα προχωρήσει με την αγορά ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400 είναι στην πραγματικότητα μια ευκαιρία, δήλωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Mehmet Ali Güller στο ρωσικό Sputnik Türkiye.

Ο Güller, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου "Το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας" υποστηρίζει ότι η παρακμή των ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε μια νέα δυναμική παγκόσμιας εξουσίας, και σημειώνει πως κάθε μια από αυτές τις απειλές προς την Τουρκία δίνει νέες ευκαιρίες, υπογραμμίζει το ahvalnews.com.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δε δώσουν στην Τουρκία το F-35, συνολικά είναι υπέρ της Τουρκίας. Εάν η Τουρκία λάβει τα αεροπλάνα των ΗΠΑ, η αεροπορία της θα πάει από το να εξαρτάται 85 τοις εκατό από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο 100 τοις εκατό», είπε.

Αντ 'αυτού, ο Güller ζήτησε τη σταδιακή εισαγωγή των εθνικών σχεδίων κατασκευής πυροβόλων όπλων και τη διαφοροποίηση των εισαγόμενων μαχητικών αεροσκαφών.

"Με το χρόνο θα παράγουμε το δικό μας εθνικό αεροσκάφος. Η παραγωγή των δικών της αεριωθούμενων από την Κίνα με τη χρήση ρωσικής τεχνολογίας είναι ένα καλό παράδειγμα", ανέφερε.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται η Τουρκία τις αμερικανικές κυρώσεις για την αγορά του S-400, καθώς πιθανότατα θα υποστεί κυρώσεις για το συνεχιζόμενο εμπόριο με το Ιράν.

"Κανείς δεν πρέπει να φοβάται τη συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες που τελειώνει. Αυτή η συμμαχία σήμερα δεν αποτελεί πλεονέκτημα για την Τουρκία, είναι ένα βάρος", είπε.

Το υπόβαθρο του Güller ως αριστερός εθνικιστής δημοσιογράφος τον έχει δει να επικρίνει τακτικά αυτό που ονομάζει "ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ", ιδιαίτερα η εμπλοκή των ΗΠΑ στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και η υποστήριξη των κουρδικών πολιτοφυλακών που θεωρείται απειλή από την Άγκυρα.

Ο Güller αναφέρει ότι η Τουρκία πρέπει να ξεφύγει από το πρόγραμμα F-35 αλλά και από όλες τις βάσεις των ΗΠΑ που βρίσκονται επί του παρόντος στο έδαφός της:

"Εάν η Τουρκία ελευθερωθεί από τις βάσεις των ΗΠΑ, θα είναι προς όφελος ολόκληρης της περιοχής. Θα ήταν καλό να αρχίσουμε με την Kürecik (βάση ραντάρ στην κεντρική Τουρκία), η οποία παρέχει ασφάλεια για το Ισραήλ, αλλά μας προκάλεσε προβλήματα με τους γείτονές μας στο Ιράν», δήλωσε ο Güller.

"Όσο περισσότερες βάσεις των ΗΠΑ μπορούν να απομακρυνθούν από την Τουρκία, τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχουμε με τις περιφερειακές χώρες", ανέφερε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail