Η Μόσχα επαινεί την Τουρκία για την στάση της στο θέμα των S-400 απέναντι στις ΗΠΑ


EvgeniT / pixabay
Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ επαίνεσε την Τουρκία για την "ασυμβίβαστη θέση" της όσον αφορά την αγορά των συστημάτων αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία παρά την πίεση των ΗΠΑ, ανέφερε την Κυριακή η φιλοκυβερνητική Yeni Şafak.

"Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν πολλές χώρες που ενεργούν ανεξάρτητα, η Ρωσία και η Τουρκία είναι μεταξύ αυτών των χωρών, η πίεση που ασκείται είναι άνευ προηγουμένου και το χαιρετίζουμε αυτό ... μια μάλλον άκαμπτη και ασυμβίβαστη θέση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ", δήλωσε ο Πέσκοφ κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 της Ρωσίας.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία καθώς γερουσιαστές των ΗΠΑ εξακολουθούν να προειδοποιούν την Άγκυρα ότι η αγορά του ρωσικού συστήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail