"Η Τουρκία θα ακυρώσει την αγορά του S-400 εάν οι Η.Π.Α. την αφήσουν να σφάξει τους Κούρδους της Συρίας"

Freepen.gr - Η Τουρκία θα υπαναχωρήσει από την απόκτηση ρωσικών πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400 αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ανάψουν το πράσινο φως στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να κινητοποιήσει μια επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας, ανέφερε ο αρθρογράφος Diliman Abdulkader σε ανάλυση για την Ιερουσαλήμ την Κυριακή.

"Ο Ερντογάν θέλει τους Αμερικανούς να απομακρυνθούν από τη Συρία για να ανοίξει ο δρόμος για αυτόν με τους Κούρδους, με σκοπό να τους σφαγιάσει", δήλωσε ο Adbulkader, διευθυντής του Kurdistan Project at the Endowment for Middle East Truth, έναν υπέρ-Ισραηλινό think tank στην Ουάσινγκτον.

Η συμφωνία της Τουρκίας για την εξαγορά πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, που αναφέρει ότι τα όπλα δεν είναι συμβατά με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή ευαίσθητων δεδομένων που θα υπονόμευαν την άμυνα των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 που επίσης επιθυμεί η Άγκυρα να αγοράσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Ο μεγαλύτερος φόβος του Ερντογάν είναι μια άλλη αυτόνομη κουρδική περιοχή παρόμοια με εκείνη της περιοχής του Κουρδιστάν του Ιράκ, η οποία δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ το 1991, αφού επέβαλε no-fly zone", ανέφερε ο αρθρογράφος. "Υπάρχουν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Κούρδοι στην Τουρκία, ο φόβος ότι θα απαιτήσουν το ίδιο είναι αδιανόητο για οποιαδήποτε τουρκική κυβέρνηση".

Η Τουρκία βλέπει την κυριότερη κουρδική δύναμη στη Συρία ως επέκταση του PKK που αγωνίζεται στην Τουρκία για περισσότερα από 30 χρόνια.

"Ο Ερντογάν απειλεί με μια στροφή προς την ανατολή, όπως έχει ήδη κάνει και θα συνεχίσει να κάνει, εκτός εάν η Αμερική τον αφήσει ελεύθερο με τους Κούρδους". Ωστόσο εδώ τίθεται ένα αντίστοιχο ερώτημα. Αν ο Ερντογάν ακυρώσει την αγορά των S-400 με βάση ό,τι αναφέρει ο συντάκτης, ποια θα είναι η τιμωρία τους ύστερα από τους Ρώσους; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail