Σενάριο εγκατάστασης των S-400 στα Κατεχόμενα της Κύπρου

Freepen.gr - Ο στρατιωτικός αναλυτής, Arda Mevlutoglu δήλωσε στο al-monitor.com ότι το θέμα των S-400 δεν είναι πραγματικά ένα τεχνικό πρόβλημα, αλλά ένα υπερβολικά πολιτικοποιημένο ζήτημα. 

Ο ίδιος αναφέρει σχετικά στον αρθρογράφο του Al-Monitor, Metin Gurcan:

"Η μοίρα των S-400 θα καθοριστεί από τις συμφωνίες εξουσίας στο τραπέζι και τη σκληρή γραμμή διπλωματίας. Σε ένα σημείο, ως ενδιάμεση φόρμουλα, υπήρχε μια φήμη να εγκατασταθούν τα S-400s στη βόρεια Κύπρο - μακριά από τη Μαλάτια, όπου θα εδρεύουν τα F-35. Αλλά δεν νομίζω ότι τέτοιες φόρμουλες είναι λειτουργικές. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η Μόσχα είναι μέρος του ζητήματος. Η Άγκυρα θα λάβει τον συμβιβασμό που θα επιτευχθεί με την Ουάσιγκτον και θα τον παρουσιάσει στη Μόσχα για να πάρει την ευλογία του Κρεμλίνου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα του ξένου τύπου μια εκδοχή είναι το παρκάρισμα των συστοιχιών στο Κατάρ ή το Αζερμπαϊτζάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail