Αυτός είναι ο πύραυλος του Ισραήλ που τρύπησε τους ρωσικούς S-300

Freepen.gr - Το Ισραήλ έχει αναπτύξει ένα νέο υπερηχητικό πύραυλο αέροε-εδάφους που μπορεί να διαπερνά το ρωσικό σύστημα αεριωθούμενης άμυνας S-300 χωρίς να αναχαιτίζεται, δήλωσε ένας δημοσιογράφος από τη Γερμανία, ο Florian Rötzer.

Οι πύραυλοι "Rampage" χρησιμοποιήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη συριακή επαρχία της Hama την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση της UAWire.

Τα βλήματα είναι "ο λόγος πίσω από την επιτυχία της ισραηλινής επιχείρησης στη Συρία", ανέφερε η ρωσική υπηρεσία ειδήσεων Avia.pro.

Λόγω της αεροπορικής τροχιάς του πυραύλου, που δυσχεραίνει την παρακολούθηση, η Ρωσία συνέκρινε το "Rampage" με το δικό της πυραύλο "Kinzhal".

Ο Rampage αναπτύσσεται από τις Ισραηλινές εταιρείες - Israel Military Industries και Israel Aerospace Industries. Παρουσιάστηκε επίσημα τον Ιούνιο του 2018.

Ο πύραυλος έχει μήκος 4,5 μέτρων, 570 κιλά, κι έχει σχεδιαστεί ειδικά για την επίθεση στόχων που προστατεύονται καλά από τα συστήματα αεράμυνας, καθώς και για την καταστροφή υπόγειων δεξαμενών.  Φέρει δύο κεφαλές που μπορούν να εκραγούν διαδοχικά κι έχει εμβέλεια 150 χιλιομέτρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail