Ρωσικό MiG-31 κατερρίφθη από τα πυρά άλλου MiG-31!

Freepen.gr - Ένα ρωσικό αεροσκάφος υπεράσπισης MiG-31 χτυπήθηκε από φιλικά πυρά κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης κοντά στην Telemba στη Σιβηρία σχεδόν πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με διαρροή ρωσικού κυβερνητικού εγγράφου.

Το περιστατικό με το MiG-31BM συνέβη στις 26 Απριλίου 2017. "Ένα αεροσκάφος MiG-31 της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης κοντά στην Telemba, στη Δημοκρατία του Buryatia, στις 12:05 ώρα Μόσχας. Και τα δύο μέλη του πληρώματος φέρονται ότι χρησιμοποίησαν το μηχανισμό εκτίναξης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην τότε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο σήμερα η Baza αποκαλύπτει ότι το αεροσκάφος MiG-31 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε πληγεί από έναν πύραυλο αέρος αέρος που εξαπολύθηκε από το δεύτερο μαχητικό, το οποίο επίσης συμμετείχε στις ασκήσεις.

Σύμφωνα με το The Drive, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πλήρωμα στο αεροπλάνο που καταρρίφθηκε δεν είχε ακολουθήσει σωστά τις διαδικασίες για να ξεφύγει από τα ενδεχόμενα πυρά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επίσης το δεύτερο MiG-31 ενεργοποίησε τη λειτουργία ελέγχου πυρών του Zaslon-AM σε λάθος χρόνο, εξαπολύοντας ένα βλήμα R-33.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail