L-9890 Trieste: Έρχεται το νέο ιταλικό αεροπλανοφόρο με τα F-35B

Freepen.gr - Στις 25 Μαΐου 2019 θα καθελκυστεί η νέα ναυαρχίδα της Marina Militare Italiana (ιταλικού ναυτικού), το αεροπλανοφόρο L-9890 Trieste ενώ η επίσημη παράδοση αναμένεται γύρω στο 2022.

Το L-9890 είναι επίσημα ταξινομημένο ως ελικοπτεροφόρο ωστόσο το σκάφος των 33.000 τόνων πρόκειται να αντικαταστήσει τόσο τον μεταφορέα ASW Giuseppe Garibaldi όσο και τον LPD San Giusto. 

Το Trieste θα φέρει βαριά και μεσαία ελικόπτερα (EH101 και NH90 αντίστοιχα) καθώς επίσης και F-35B Lightning II κάθετης απονήωσης. Θα έχει μια πλωτή αποβάθρα κάτω από το επίπεδο του υπόστεγου, ικανή να φιλοξενήσει αμφίβια αποβατικά σκάφη. 


Το Trieste κατασκευάζεται στη μονάδα Castellamare di Stabia της Fincantieri κοντά στη Νάπολη και οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές του 2017. Θα είναι το μεγαλύτερο σκάφος του ιταλικού ναυτικού μαζί με το αεροσκάφος C550 Cavour, το οποίο είναι σχετικά καινούριο και ανατέθηκε το 2008.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail