Θύελλα χιλιάδων πτωχεύσεων (konkordato) στην Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία έχει αρχίσει και δείχνει τα δόντια της με συνέπεια όπως αναφέρεται σε εδικό της άρθρο η τουρκική εφημερίδα Sözcü με τον τίτλο: «Yargıda konkordato isyanı», δεκάδες χιλιάδες τουρκικές εταιρείες κάνουν αίτηση πτώχευσης για να αποφύγουν την εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε οι δικαστικές αρχές που εξετάζουν τις αιτήσεις πτώχευσης να βγάλουν ανακοίνωση για να τηρούνται οι κανόνες προτεραιότητας και οι αιτούντες να δείχνουν την απαιτουμένη υπομονή στην εξέταση της αίτησης τους να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό πτώχευσης.

Ιδιαίτερα μονοπρόσωπες εταιρείες με δοσοληψίες με το εξωτερικό, συνεταιριστικές εταιρίες, ιδρύματα ακόμα και ιδιώτες σπεύδουν να κάνουν αίτηση πτώχευσης φορτώνοντας το δικαστικό σώμα με σωρεία κυριολεκτικά δεκάδων χιλιάδων περιπτώσεων που θα πρέπει να εξετάσουν.

Πάντως ο Ερντογάν δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα και συνεχίζει απτόητος την αλαζονική του πολιτική.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Από: nikosxeiladakis.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail