Ατμοσφαιρικά αποκαλυπτήρια μέσα στον πάγο για το πυρηνικό υποβρύχιο Knyaz Vladimir

Freepen.gr - Το υποβρύχιο K-549 Knyaz Vladimir ξεκίνησε δοκιμές στη θάλασσα στα τέλη του Απριλίου από όπου και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες. Το Knyaz Vladimir είναι ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο βαλλιστικό πυραύλων της πέμπτης γενιάς Project 955A Borei II-class με βάση την τέταρτη γενιά του Project 955 Borei-class.

Το έργο αναπτύχθηκε από το γραφείο σχεδιασμού Rubin και ο επικεφαλής σχεδιαστής ήταν ο Σεργκέι Κόβαλεφ. Η ναυπήγηση ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 αντί για το 2010 λόγω μιας διαφοράς τιμών μεταξύ του ρωσικού υπουργείου άμυνας και της United Shipbuilding Corporation.

Το υποβρύχιο είναι το πρώτο της υποκατηγορίας Project 955A και έχει αρκετές τροποποιήσεις από τα προηγούμενα μέλη της κατηγορίας Project 955. Αυτές οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν σημαντικές δομικές αλλαγές, μειωμένη ακουστική υπογραφή και πιο σύγχρονο εξοπλισμό επικοινωνίας. Το υποβρύχιο θα οπλισθεί με το νεότερο υποβρύχιο βαλλιστικό βλήμα που αναπτύχθηκε στη Ρωσία, το R-30 (RSM-56) Bulava (ονομασία NATO SS-N-32). Το Knyaz Vladimir και τα αδελφά του σκάφη θα αντικαταστήσουν τα υποβρύχια Delta και Typhoon-class στο ρωσικό ναυτικό.

Το Knyaz Vladimir καθελκύστηκε στις 17 Νοεμβρίου 2017.

Photos via VKoshkin /






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail