Ο Πούτιν θέλει ρωσικό διαβατήριο με fast-track διαδικασία για όλους τους Ουκρανούς!

Andrey Lyubimov / Moskva News Agency
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα σκέφτεται να προσφέρει σε όλους τους Ουκρανούς πολίτες με fast track διαδικασία ρωσικά διαβατήρια, μια κίνηση που ενδέχεται να εξοργίσει ορισμένους πολιτικούς στην Ουκρανία λόγω της σύγκρουσης με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές στις ανατολικές επαρχίας από το 2014.

Σύμφωνα με το themoscowtimes.com, ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγες ημέρες μετά την υπογραφή εντολής για την απλούστευση της διαδικασίας για την απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου για κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, προκαλώντας αιτήματα από το Κίεβο για περισσότερες διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Στα χρόνια πολέμου μεταξύ ουκρανικών στρατευμάτων και δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία έχουν σκοτωθεί 13.000 άνθρωποι παρά την πλασματική κατάπαυση του πυρός που υπεγράφη το 2015.

Η προηγούμενη κίνηση του Πούτιν θεωρήθηκε ως δοκιμασία για τον εκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολούντιμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δεσμεύθηκε να βρει μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση.
Μιλώντας στο Πεκίνο, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα τώρα σκέφτεται να επεκτείνει το σύστημα διαβατηρίων με σύντομες διαδικασίες σε ολόκληρη την Ουκρανία.

«Σκεφτόμαστε να χορηγήσουμε στους υπηκόους της Ουκρανίας την υπηκοότητά μας χρησιμοποιώντας μια απλοποιημένη διαδικασία», δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους, χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι ήθελε επίσης να γνωρίσει τη θέση του Ζελένσκι σχετικά με τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, λέγοντας ότι είχε την εντύπωση ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν θα εφαρμόσει τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας που σφραγίστηκε στο Μινσκ το 2015, παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί έχουν κουραστεί από τον πόλεμο.

"Θα συζητούσα μαζί του αυτό το θέμα με ευχαρίστηση καθώς θέλω να καταλάβω τη στάση του", δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος σχολίασε ότι η Ουκρανία πληρώνει υπερβολικά το φυσικό αέριο που θα μπορούσε να πάρει πολύ φθηνότερα εάν υπογράψει συμφωνία διαμετακόμισης με τη Ρωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail