Συνετρίβη F-35 στα ανοικτά της βόρειας Ιαπωνίας - Είχε χαθεί από τα ραντάρ

Photo by Louis Vega
Freepen.gr - Ένα αεροσκάφος F-35A Lightning II της Ιαπωνικής Αεροπορίας συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης ρουτίνας σύμφωνα με την τοπική πηγή, που επικαλείται το defence-blog.com. Ο τόπος συντριβής του ιαπωνικού μαχητικού αεροσκάφους F-35A stealth πιστεύεται ότι είναι περίπου 135 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Misawa.

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια αυτή τη στιγμή, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του πιλότου μαχητή.

Νωρίτερα, ο ιαπωνικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK ανέφερε ότι ένα F-35A της Ιαπωνικής Αεροπορίας εξαφανίστηκε από τις οθόνες ραντάρ κατά τη διάρκεια μιας πτήσης ρουτίνας.

Αργότερα οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης με τους στρατιωτικούς ψάχνει για μαχητικό αεροσκάφος F-35A αφού έχασε την επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια ασκήσεως στη βόρεια Ιαπωνία.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα αεροσκάφη θαλάσσιας αυτοάμυνας και τα πλοία έχουν ξεκινήσει μια αποστολή αναζήτησης.

Το ιαπωνικό Ακτοφυλακή αποστέλλει επίσης δύο περιπολικά πλοία για να ψάξει το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο έλεγχος εδάφους έχασε την επαφή με το αεροπλάνο στις 7:27 μ.μ. την Τρίτη, περίπου 135 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Misawa, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail