Ερντογάν: Χωρίς την Τουρκία δεν υπάρχουν τα F-35, το πρόγραμμα θα καταρρεύσει

ΑΑ
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τις ΗΠΑ ότι απειλούν να σταματήσουν την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 λόγω της αγοράς από την Τουρκία ρωσικών συστημάτων S-400, λέγοντας ότι η Άγκυρα υπόκειται σε επιβολή και αθέμιτη μεταχείριση γύρω από τα F-35.

"Το έργο των F-35 υποχρεωτικά θα καταρρεύσει αν αποκλειστεί η Τουρκία", δήλωσε ο Ερντογάν στη 14η Διεθνή Εκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF'19) στο εκθεσιακό και εκθεσιακό κέντρο Tüyap της Κωνσταντινούπολης.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν δέχθηκε επιβολές σε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα δεν θα υποκύψει σε καμία επιβολή στον αμυντικό τομέα.

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης πως η Τουρκία έχει γίνει ηγετικός παίκτης σε οπλισμένα ή όχι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έχει λάβει μέτρα για να κατασκευάσει τα δικά της μαχητικά:

"Ας ελπίσουμε ότι ο στόλος της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα αποτελείται σύντομα από εγχώρια μαχητικά. Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε τα θεμέλια που θα καλύψουν τις ανάγκες τις δικές μας και των φίλων μας σε οπλισμό, οπτικά, λογισμικό, κινητήρα, προσομοίωση και τεχνολογία εκρηκτικών, που χρησιμοποιούνται από άλλους για να αντιμετωπίσουν την Τουρκία", δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:" Όσοι δίσταζαν να μας πουλήσουν τις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στα πολεμικά αεροσκάφη μας δεν μπορούν να κρύψουν την έκπληξή τους".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail