Οι ΗΠΑ φοβούνται χακάρισμα του λογισμικού του F-35 πίσω από τη συντριβή στην Ιαπωνία

skeeze / pixabay
Freepen.gr - Την Τρίτη, το Τόκιο ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός ειδικού σκάφους τελευταίας τεχνολογίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διεξάγεται όλο το 24ωρο για το απωλεσθέν αεροσκάφος F-35A της Ιαπωνικής Αεροπορικής Αυτοάμυνας, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια ασκήσεεων στον Ειρηνικό Ωκεανό στις 9 Απριλίου.

Με αεροσκάφος ακόμη να μην έχει εντοπιστεί, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι το λογισμικό αυτού του πολεμικού αεροπλάνου πέμπτης γενιάς θα μπορούσε να έχει χακαριστεί, ανέφερε ο Nikkei.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αμερικανικός στρατός "πιστεύεται ότι εξετάζει αυτόν τον κίνδυνο σε σχέση με τις δυσλειτουργίες των συστημάτων OBOGS (συστήματα παραγωγής οξυγόνου επί του σκάφους)" τα οποία πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από τη συντριβή του F-35A".

"Υπάρχουν ανησυχίες ότι το F-35A και το F-22 (μαχητικό αεροσκάφος) μπορούν να χακαριστούν - ίσως κατά τη διάρκεια ενημερώσεων του συστήματος - για να εγκατασταθούν εφαρμογές για μελλοντικά προβλήματα λογισμικού", σημείωσε ο Nikkei.

Αυτό έρχεται μετά τη δημοσίευση από την εφημερίδα Yomiuri Shimbun που ανέφερε ανώνυμες πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι οι ΗΠΑ πρότειναν την παράδοση στην Ιαπωνία των μυστικών κωδικών στο λογισμικό που εγκαταστάθηκε στο F-35 για να ελέγξει τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα και των πυραύλων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Takeshi Iwaya δήλωσε στους Times της Ιαπωνίας ότι "το F-35A είναι ένα αεροπλάνο που περιέχει ένα σημαντικό αριθμό μυστικών που πρέπει να προστατευθούν".

Η εφημερίδα ανέφερε επικαλούμενο έναν ανώνυμο εκπρόσωπο του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας, λέγοντας ότι βρέθηκαν τα απομεινάρια της ουράς του αεροπλάνου αλλά ότι δεν είχαν ακόμη εντοπίσει την υπόλοιπη άτρακτο, καθώς και τη σωρό του πιλότου.

Στην τελευταία εξέλιξη, το ιαπωνικό ερευνητικό σκάφος Kaimei της Ιαπωνίας για την Επιστήμη και την Τεχνολογία της Θαλάσσιας Γης, αναμένεται να μετάσχει στις έρευνες. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ανιχνευτές και μαγνητόμετρα και φέρει επίσης ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο ικανό να φθάσει σε βάθη έως και 3.000 μέτρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail