Η Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ για τα F-35: Δεν είμαστε απλοί πελάτες, αλλά συνέταιροι στην τεχνολογία!

RΕUΤΕRS
Freepen.gr - Μετά τη συνάντηση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη, ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Κάλιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία δε θα απομακρυνθεί από το πρόγραμμα F-35 παρά τις απειλές των ΗΠΑ να το πράξουν εάν η Άγκυρα δεν εγκαταλείψει τη συμφωνία S-400 με τη Ρωσία.

"Η Τουρκία είναι και θα συνεχίσει να είναι συνεργάτης της τεχνολογίας των F-35. Δεν είμαστε μόνο πελάτης ή αγοραστής των F-35", είπε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Καλίν προειδοποίησε ότι ο αποκλεισμός της Άγκυρας από το πρόγραμμα αεριωθούμενων θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στο πρόγραμμα συνολικά:

"Η απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 δεν θα αποτελέσει τιμωρία για την Τουρκία, θα βλάψει το ίδιο το πρόγραμμα." Αντί να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα των απειλών από κυρώσεις κατά της Τουρκίας, νομίζω ότι οι άνθρωποι εδώ στο Κογκρέσο, καθώς και αυτή η διοίκηση θα πρέπει να κατανοήσουν τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια ", δήλωσε ο Καλίν, προσθέτοντας ότι δεν πίστευε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε" να χάσει την Τουρκία "ως εταίρο".

Άραγε υπάρχει κάποια υποκρυπτόμενη προειδοποίηση της Αγκυρας όταν ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία είναι συνεταίρος στην τεχνολογία του αεροσκάφους;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail