Ολλανδικό F-16 πέτυχε τον...εαυτό του με πυρά στον αέρα! (πάλι καλά που δεν αυτοκατερρίφθη)

Freepen.gr - Το ολλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS ανέφερε ότι ένα αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon της Βασιλικής Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας χτυπήθηκε από τα ίδια του τα πυρά κατά τη διάρκεια άσκησης πάνω από το Vlieland.

Σύμφωνα με τηνο Ολλανδική Ραδιοφωνία, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της άσκησης του Ιανουαρίου στην αεροπορική βάση Leeuwarden, αλλά το γεγονός ήρθε τώρα στη δημοσιότητα. Στις 21 Ιανουαρίου, δύο αεροσκάφη F-16 απογειώθηκαν και εξαπέλυσαν πυρά σε στόχους στο χώρο δοκιμών.

Ο πιλότος ενός από τα αεροσκάφη F-16 χτυπήθηκε από τα ίδια του τα πυρά με αποτέλεσμα εξωτερικές ζημιές στο αεροπλάνο αλλά και τον κινητήρα.

Το ευτύχημα μέσα στην πρωτοφανή ατυχία ήταν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Ο πιλότος ακολούθησε διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και ήταν σε θέση να προσγειωθεί με ασφάλεια στην αεροπορική βάση Leeuwarden.

Η Ολλανδική Επιθεώρηση Ασφάλειας Άμυνας έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του περίεργο αυτού συμβάντος.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail