Τούρκοι αιτούντες άσυλο πέρασαν τον Εβρο κι απωθήθηκαν από μασκοφόρους που τους χτυπούσαν με σκοινιά;

Freepen.gr - Μια ομάδα Τούρκων αιτούντων άσυλο ισχυρίστηκε ότι, μετά από μια προσπάθεια να περάσουν τα τουρκικά σύνορα μέσω του ποταμού Έβρου στην βορειοανατολική Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής, ωθήθηκαν πίσω στην τουρκική πλευρά αφού χτυπήθηκαν από μασκοφόρους άνδρες με σκοινί, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων IPA και αναμεταδίδει το turkishminute.com.

Ο Tuğba Özkan, δημοσιογράφος της ομάδας, ανέφερε στο IPA News ότι το 15 άτομα που διώκονται ποινικά στην Τουρκία διέσχισαν τα σύνορα την Παρασκευή στις 9 μ.μ. κοντά στο Σουφλί.

Ωστόσο, όταν πάτησαν σε ελληνικό έδαφος, είπε ότι μια ομάδα μασκοφόρων τους χτύπησε και τους έσπρωξε πίσω στο ποτάμι προς την τουρκική πλευρά. Μία τετραμελής οικογένεια από την ομάδα αναφέρθηκε ότι είχε συλληφθεί από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και οι γονείς τελούν υπό κράτηση.

Οι υπόλοιποι 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Özkan, επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα για δεύτερη φορά.

Η ομάδα κατόρθωσε να περάσει τον Έβρο με ασφάλεια στη δεύτερη προσπάθειά της, και κρυβόταν για να αποφύγει νέα επίθεση όταν εντοπίστηκε από δύο οχήματα της ελληνικής αστυνομίας.

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε την ομάδα γύρω στις 2 μ.μ. το Σάββατο κοντά στα σύνορα και την έθεση υπό κράτηση σύμφωνα με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (GCR). Οι Τούρκοι έχουν ζητήσει άσυλο και αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι προσεχώς σύμφωνα με τους δικηγόρους του GCR.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail