Φυλακισμένος δάσκαλος λίγο πριν ξεψυχήσει: Μη μου στερείτε το δικαίωμα στη ζωή!

Freepen.gr - Ο Muzaffer Özcengiz, δάσκαλος που απολύθηκε από τη θέση του σε δημόσιο σχολείο και φυλακίστηκε μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016, πέθανε από καρδιακό επεισόδιο την Παρασκευή στο κελί του στη φυλακή Çorum, παρόλο που οι γιατροί παρότρυναν τη διοίκηση της φυλακής να τον μεταφέρει σε επειδή δεν μπορούσε να επιβιώσει μόνος του, σύμφωνα με ένα βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Ömer Faruk Gergerlioğlu δήλωσε ότι είχε διαβάσει την επιστολή του Özcengiz πέντε ημέρες πριν από το θάνατό του, ζητώντας έλεος επειδή του είχε συνταγογραφηθεί περισσότερη φαρμακευτική αγωγή για διαβήτη και υπέρταση.

«Η κατάστασή μου επιδεινώνεται καθημερινά, χειροτερεύω, δεν μπορώ να συνεχίσω τη ζωή μου μόνος. Μη μου στερείτε το δικαίωμα στη ζωή», ανέφερε ο Özcengiz στο γράμμα του κι αποκάλυψε μέσω tweets ο Gergerlioğlu που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.



Ο Gergerlioğlu δήλωσε επίσης ότι είδε τις πιο πρόσφατες ιατρικές αναφορές των τελευταίων κρατούμενων που έδειξαν ότι η κατάσταση του Özcengiz χειροτέρευε.

Από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει στη φυλακή λόγω κακής υγείας και έλλειψης φροντίδας.

Ο Özcengiz απολύθηκε από τη θέση του ως δάσκαλος δημοσίων σχολείων με κυβερνητικό διάταγμα στο πλαίσιο μιας καταστολής που αφορούσε τους φερόμενους οπαδούς του κινήματος και συνελήφθη μετά από δικαστική εντολή το 2017 στην επαρχία Çankırı.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail