Στη χώρα των μαϊμού επιδομάτων, εκεί που χλευάζονται και λοιδωρούνται τα πραγματικά ΑΜΕΑ

Με τον Στυλιανός Κυμπουρόπουλος είμαστε διαδικτυακοί φίλοι, σχεδόν 6 χρόνια τώρα. Τον θυμάμαι με συγκίνηση απο τότε που καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι σήκωνε περήφανος την Ελληνική σημαία.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ήταν τότε ακόμα που η σημαία δεν ήταν έπαθλο λοταρίας, τότε που δεν υπήρχε η θεωρία του «η καριέρα είναι χολέρα».

Για τον Στέλιο δε θα γράψω κάτι παραπάνω πέρα απο το να πω οτι το βασικό χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει δεν είναι το οτι ανήκει στην ομάδα των ΑΜΕΑ αλλά ο εξαιρετικός, αδαμάντινος χαρακτήρας του.

Την ίδια εποχή περίπου που ο Στέλιος περνούσε στην Ιατρική σχολή, δυο σκάνδαλα με μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας είδαν το φώς της δημοσιότητας.

650 τυφλοί στη Ζακυνθο που όταν αργότερα έγιναν οι έλεγχοι, στην πραγματικότητα ΑΜΕΑ ήταν μόνο 100 απο αυτούς.
https://www.news247.gr/…/oi-tyfloi-tis-zakynthoy-kai-i-tyfl…
Ολοι οι εμπλεκόμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές λίγων μηνών με αναστολή

Κάτι ανάλογο έγινε και στη Χιο όπου βρέθηκαν 120 άτομα με «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας.

https://www.newsbomb.gr/…/poines-fylakisis-se-79-katigoroym…

Θα παραθέσω ένα χαρακτηριστικό τμήμα της είδησης της δίκης για τα μαϊμου επιδόματα στη Χίο που έγινε το Σεπτέμβριο του 2016 χωρίς να κρίνω την απόφαση της δικαιοσύνης, αφήνοντάς σας να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

"Συνολικά οι κατηγορούμενοι ήταν 120. Από αυτούς, εννέα είχαν αποβιώσει πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη και 19 απεβίωσαν αφού ασκήθηκε η ποινική δίωξη και πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.
Έξι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί ως προς την ύπαρξη δόλου ενώ άλλοι επτά κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία.
Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την οφθαλμίατρο του νοσοκομείου που χορήγησε τις ιατρικές γνωματεύσεις, το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη της, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινή θα είναι εφέσιμη και θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με την προϋπόθεση, ότι η γιατρός θα πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής."

Το διαβάσατε καλά; «η ποινή θα είναι εφέσιμη και θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με την προϋπόθεση, ότι η γιατρός θα πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής»

¨Εψαξα να βρώ κάποια δήλωση οχι του κου Πολάκη που ηταν και τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας αλλά κάποιου τέλος παντων απο την κυβέρνηση ή απο τον Σύριζα για την υπόθεση αυτή αλλά μάταια.

Πιθανότατα λοιπόν η γιατρός αυτή συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες της στο Συριζαϊκό δημόσιο χωρίς να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Και γιατί να υπάρχει πρόβλημα; Αλλώστε πριν λίγο καιρό βρέθηκε διορισμένος διοικητής νοσοκομείου με 4 πλαστά πτυχία, πράγμα που σε άλλη χώρα μπορεί να σήμαινε παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης και εδώ όχι μόνο δεν υπήρξε ούτε μια παραίτηση αλλά δεν ακούστηκε ούτε ένα συγγνώμη.

Ισως γιατί οι λέξεις ντροπή και φιλότιμο είναι άγνωστες στους κυβερνώντες που τις έχουν αντικαταστήσει μόνιμα με άλλες 2: θράσος και ψέματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail