Φωτιά στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ως...τρομοκράτες την Επαναστατική Φρουρά του Ιράν!

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Επαναστατική Φρουρά του Ιράν ως "τρομοκρατική οργάνωση", κατηγορώντας την για χρηματοδότηση και προώθηση της τρομοκρατίας στην περιοχή. Η Τεχεράνη εξετάζει τώρα μια αντίστοιχη απάντηση για τον αμερικανικό στρατό.

Μια δήλωση του Donald Trump, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, ανέφερε: "Αυτό το πρωτοφανές βήμα, με επικεφαλής το Υπουργείο Εξωτερικών, αναγνωρίζει την πραγματικότητα, ότι το Ιράν δεν είναι μόνο κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας, αλλά ότι η IRGC συμμετέχει ενεργά, χρηματοδοτεί και προωθεί την τρομοκρατία ως εργαλείο κρατικής ισχύος".

Η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζουν μέρος μιας άλλης κυβέρνησης ως Οργανισμός Εξωτερικής Τρομοκρατίας (FTO). Οποιαδήποτε υποστήριξη ή επιχείρηση με τη μονάδα θα ισοδυναμεί με "χρηματοδότηση της τρομοκρατίας", αναφέρει η δήλωση.

Σε άμεση απάντηση, το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ως «τρομοκρατική κυβέρνηση» και χαρακτήρισε την κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) και «όλες τις θυγατρικές της» ως τρομοκρατική ομάδα.

Μιλώντας μετά την ανακοίνωση του Trump, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Mike Pompeo πραγματοποίησε επίσης συνέντευξη Τύπου σχετικά με το θέμα, εξηγώντας ότι ο προσδιορισμός των ΗΠΑ θα τεθεί σε ισχύ σε μία εβδομάδα.

Το παράδοξο είναι ότι αυτή η κίνηση έρχεται από μια χώρα η οποία ανέθρεψε τον Μπιν Λάντεν και της οποίας οι μυστικές υπηρεσίες έχουν άμεσες διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail