Γιατί δεν είναι επίδειξη γενναιότητας να φας κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή στην Ελλάδα

MinimumViablePhotographer / pixabay
Δεν έχω γνωρίσει κανέναν πραγματικά που να ενδιαφέρεται ή να ασχολείται με το τι τρώει ο άλλος τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι άνθρωποι έχουν πραγματικά προβλήματα και ασχολούνται με αυτά. Ειδικά σε εποχές οικονομικών κρίσεων το να σέβεσαι τις συνήθειες του άλλου όταν δεν σε υποχρεώνει κάνεις να τις ακολουθήσεις είναι θέμα σεβασμού.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το να ασχολείσαι με τέτοια θέματα δηλαδή το να κάνεις μια παιδαριώδη επίδειξη με την οποία κανένας δε θα ασχοληθεί, δείχνει εκτός των άλλων τις προτεραιότητες του καθενός την ώρα που άλλοι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, αυτοκτονούν και κοιμούνται στον δρόμο.

Επίδειξη γενναιότητας δεν είναι να φας κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή στην Ελλάδα αλλά να πολεμάς τις εκδοχές των θρησκειών που θεωρούν ότι υπάρχουν κατώτεροι άνθρωποι και μπορούν να πωλούνται ως σκλάβοι.

Διάβαζα πριν από λίγο ότι ο Ιταλός αναρχικός που σκοτώθηκε στην Ρόζαβα πολεμώντας ισλαμοφασιστες είχε επισκεφτεί μια αρμενική εκκλησία για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας.

Ο καθένας με τις προτεραιότητες του... Καλή όρεξη!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail