Ανοίγει ξανά το Μάιο η Παναγία η Σουμελά στην Τραπεζούντα!

φωτο: Ανατολή
Freepen.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Mela στην περιοχή Maçka στην Τραπεζούντα του Πόντου, προετοιμάζεται να καλωσορίσει τουρίστες τον Μάιο μετά από μια εκτεταμένη διαδικασία ανακαίνισης, δήλωσε την Κυριακή η τοπική διεύθυνση τουρισμού.

Το ιστορικό μοναστήρι θα ανοίξει στις 18 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ανακαινίσεων, δήλωσε στο Anadolu ο Διευθυντής του Πολιτισμού και Τουρισμού της Τραπεζούντας, Αλί Αϊβαζόγλου.

Ο Αϊβαζόγλου παρατήρησε ότι το μοναστήρι προσελκύει ντόπιους και ξένους τουρίστες, παρόλο που βρίσκεται υπό ανακαίνιση.

"Η μονή θα καλωσορίσει τουρίστες στις 18 Μαΐου, η οποία σηματοδοτεί την εβδομάδα του μουσείου", δήλωσε ο Αϊβασόγλου.

Περίπου 4.000 τόνοι πετρωμάτων έχουν καθαριστεί, έχει αναδιοργανωθεί το μονοπάτι πεζοπορίας των 300 μέτρων και έχουν αποκατασταθεί ιστορικά υδραγωγεία, το κτίριο που βρίσκεται στην είσοδο του μοναστηριού και οι σκάλες που οδηγούν στο μοναστήρι, δήλωσε ο Αϊβαζόγλου.

Η δεύτερη φάση των ανακαινίσεων, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail