Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος χαλίφης κρύβει το κεφάλι του στους αμμόλοφους της συριακής ερήμου

Freepen.gr - Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr Al-Baghdadi φέρεται να προσπάθησε να περάσει στο Ιράκ από τη γειτονική Συρία μέσα στον Απρίλιο αλλά δίχως επιτυχία.

Μιλώντας στο Russia Today ένας Ιρακινός αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε ότι οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να εμποδίσουν την είσοδο του χαλίφη στο Ιράκ από τη Συρία, αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει στην απέραντη έρημο περιοχή της Homs.

"Ο Abu Bakr Al-Baghdadi προσπαθεί να εισέλθει στο Ιράκ για εβδομάδες, αλλά δεν μπορούσε λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που εφαρμόστηκαν στα σύνορα Ιράκ-Συρίας", δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ισχυρίστηκε ότι ο χαλίφης κρύβεται επί του παρόντος στο Jabal Abu Rajmin με μερικούς από τους υποστηρικτές του κοντά στην αρχαία συριακή πόλη της Παλμύρα.

Πριν από αυτή την αναφορά, Ρώσοι αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών ισχυρίστηκαν ότι η τοποθεσία του ισλαμικού κράτους ήταν άγνωστη αυτή τη στιγμή.

Η ουσία είναι ότι ο άλλοτε πανίσχυρος ηγέτης των τρομοκρατών που απολάμβανε μια άνετη ζωή πάνω στο πλιάτσικο της περιουσίας Σύριων και Ιρακινών, πλέον κρύβει το κεφάλι του μέσα στην άμμο της ερήμου. Ωστόσο το κυνηγητό κάποια στιγμή θα τελειώσει.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail