Ρωσία – Τουρκία είναι καταδικασμένες, τώρα να συμφωνούν, γιατί σύντομα αμείλικτα θα συγκρουστούν

Φώτο από fb

Την ώρα που επίκειται κρίσιμη αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας, η Ελλάδα στενάζει, οδηγούμενη σε μεθοδευμένη αποσταθεροποίηση.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν πονάω μόνο εγώ, πονάτε και εσείς , πονάνε πάρα πολλοί για το κατάντημα της χώρας μας.

Δεν χρειάζεται να σας το περιγράψω, διότι το βιώνουμε όλοι μας.

Η κρίσιμη μάζα των νεοεισερχομένων στην Ελλάδα δομήθηκε και τώρα ξεκινούν όλα. Ήδη ξεκίνησαν, τα βλέπουμε στους δέκτες σαν δοκιμαστικές πρόβες.

Αποφασίστηκε η Ελλάδα το 2019 να « διαλυθεί»;

Αλλά δεν γίνετε τίποτε , προσπαθούν και θα προσπαθήσουν αλλά δεν θα τους βγει.

Γιατί;

Διότι η Ελλάδα ομοιάζει με το γλυπτό πρόσωπο του ΤΑΞΙΑΡΧΗ στο Μανταμάδο της Λέσβου. Και τα δυο είναι καμωμένα με χώμα – ήλιο και μαρτυρικό αίμα.

Πάμε τώρα σε αυτά που δεν μας λένε, έτσι για να μην χαλάσει η εορταστική φιέστα των επικείμενων εκλογών που μακάρι να γίνουν, αλλά λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων μπορεί να χλομιάσουν.

Τα τελευταία 24ωρα ερεθίζουν τον τούρκο με κυρώσεις του τύπου των οικονομικών μέτρων, με το υπό σύσταση Κουρδικό και με το παζάρι των F- 35.

Στα αυτιά μας ακούγεται πιο καθαρά ο αείμνηστος Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδίνος « θα ερεθίσουν τον τούρκο για να έρθει , ώστε να κάνουν την δουλείας τους»

Η δουλειά ή η δουλεία είναι το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο.

Εδώ να σημειώσουμε ότι τα τουρκικά εν πλω γεωτρύπανα δεν βρήκαν σταγόνα ενέργειας στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ένας σημαντικός λόγος παραπάνω να βρίσκονται σε φοβερό εκνευρισμό οι γείτονες.

Τούτες τις ώρες ο κ. Ερντογάν ομοιάζει με ένα άτακτο παιδί που δεν το κάνουν παρέα οι συνομήλικοι του και δεν το παίζουν

Στο σημείο αυτό μπαίνει ο Ρώσος στο διπλωματικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι.

Τι λέει στον τούρκο ;

Σε ερεθίζουν οι Αμερικανοί ;

Έλα να τους ερεθίσουμε εμείς… και αναβαθμίζουν την στρατηγική συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα , μάλιστα σε τέτοιο σημείο που η τουρκία δεν θα μοιάζει με χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά με δορυφόρο της Μόσχας . Φυσικά αυτό που θα ανακοινωθεί είναι ασκήσεις επί χάρτου, μέχρι να ανοίξουν τα πραγματικά κιτάπια.

Μετά από τις ανακοινώσεις αυτές για περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας- Τουρκίας, είναι επόμενο να εκνευριστεί- ερεθιστεί η Αμερική και το ΝΑΤΟ περισσότερο.

Τελικά όλο αυτό καύμα του ερεθισμού συσσωρεύεται πάνω από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Εδώ και δυο και χρόνια επισημαίνουμε ότι ο ρωσοτουρκικός ενεργειακός αγωγός θα έχει εξτρά κάλυψη από τις συστοιχίες των S- 400 πυραυλικών συστημάτων, σε όλη την διαδρομή του από την Μαύρη Θάλασσα – Στενά- Κωνσταντινούπολη – Βαλκάνια.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που θα παραδώσουν τους S- 400 οι Ρώσοι στους Τούρκους τον Ιούλιο.

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για όλους τους λαούς των Βαλκανίων και της Τουρκίας φυσικά.

Όταν τελειώνουν τα διπλωματικά παζάρια αρχίζουν οι προβοκάτσιες και οι αποσταθεροποιήσεις.

Το χαλί είναι στρωμένο.

Στα μεν δυτικά Βαλκάνια με μίση και πάθη.

Στην δε Ελλάδα δεν χρειάζεστε να σας το πούμε , το βλέπουμε , το ζούμε.

Φρόντισαν για αυτό χρόνια και « δούλεψαν σκληρά για αυτό»

Εδώ αρχίζουν και μπλέκονται άσχημα τα πάσης φύσεως συμφέροντα της πλεονεξίας των ισχυρών παικτών.

Ο Ρώσος πέρα από την τουρκία δουλεύει καλά και στην Σερβία που την θεωρεί κρίσιμο κόμβο στην διαδρομή του Turkish stream προς την Κεντρική Ευρώπη.

Είναι βλέπεται και ο μεγαλοιδεατισμός της μεγάλης αλβανίας στην μέση που πυροδοτεί το όλο σκηνικό.

Η επικείμενη ολική αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων και του ΑΙΓΑΙΟΥ- Κύπρου που ήδη διαφαίνεται, θα είναι και η απαρχή της αποσταθεροποίησης των αγαστών σήμερα σχέσεων τουρκίας- ρωσίας.

Αυτά θα γίνουν τώρα, στο άμεσο μέλλον καθότι τα ενεργειακά συμφέροντα βιάζονται.

Ο Ερντογάν τώρα κερδίζει χρόνο ζωής- εξουσίας, μάλιστα μετά τα τελευταία αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, είναι πιο διαχειρίσιμος σε όλα τα παζάρια.

Η τουρκία αναγκάζεται σήμερα να φαίνεται σύμμαχος της Ρωσίας γιατί φοβάται το φάντασμα του Κεμαλισμού που πλανάται απειλητικά πάνω στο νεοθωμανικό μοντέλο.

Αυτό που θα ήθελε διακαώς ο Ερντογάν είναι όχι μόνο να γίνει η χώρα διαμετακομιστής ενέργειας αλλά και χώρα εξόρυξης ενέργειας από τα υποθαλάσσια χωράφια των γειτόνων του .

Μόνο έτσι θα επιβιώσει ο σουλτάνος και θα ενισχύσει τα συναλλαγματικά αποθέματα του ενόψει κυρώσεων.

Η Ρωσία όμως επιθυμεί την τουρκία μόνο για διαμετακομιστή ενέργειας και όχι σαν παραγωγό δηλ. της παρέχει προστασία υπ όρους.

Ο Ερντογάν δεν μπαίνει σε καλούπια και πλέον το μάτι του δεν βλέπει μόνο προς ΑΙΓΑΙΟ αλλά και προς Δυτικά Βαλκάνια όπου διαθέτει καλή τεχνογνωσία από παλαιά.

Τότε ξεκινούν όλα ή μάλλον ξεκίνησαν …

Το μεγάλο και φαραωνικό έργο τους αεροδρομίου της Κωνσταντινουπόλεως έπρεπε να τελειώσει για να προσγειώνονται άμεσα όχι μόνο οι ρώσοι τουρίστες αλλά και άλλοι Ρώσοι.

Πλέον ξένοι αναλυτές κατάμουτρα ομιλούν πως το δέλεαρ των ενεργειακών πεδίων του ΑΙΓΑΙΟΥ θα γίνει η αρχή της αποσταθεροποίησης του Ερντογάν και περαιτέρω της αποσταθεροποίησης των σχέσεων τουρκίας- ρωσίας.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΛΛΑΔΑ, τώρα χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά της ιστορίας σου πραγματικούς Έλλληνες και όχι πολιτικάντηδες που ετοιμάζουν κουστουμάκια εξουσίας.

Αν επιθυμούμε συμμετοχή στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ πρέπει να βιώσουμε πνευματική επανάσταση- αναγέννηση.

Η γνωστή πρωταθλήτρια φώναξε για την « για την Ελλάδα βρε γα@@@ » και εμείς ήρθε η ώρα να φωνάξουμε « για τα παιδιά μας και τα αίματα των προγόνων μας»

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail