Και άλλα ρωσικά όπλα πάσης φύσεως θέλει διακαώς η Τουρκία

Photo: Rosoboronexport
Freepen.gr - Ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξαγωγικής Άμυνας (Rosoboronexport) Aleksandr Mikheev δήλωσε ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται και για άλλα ρωσικά όπλα εκτός από τα συστήματα αεράμυνας S-400. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα ενδιαφέρεται επίσης για επιπλέον αντιαεροπορικά όπλα διαφόρων τύπων, αντιαρματικά και άλλους τύπους όπλων.

Ο Mikheev, όπως αναφέρει το sputniknews.com, πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν επίσης πολλές κοινοπραξίες με στόχο την ανάπτυξη νέων υπερσύγχρονων αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μονάδων για τεθωρακισμένα οχήματα και συντήρησης του εξοπλισμού που είχε προηγουμένως πωληθεί στην Άγκυρα. Τόνισε περαιτέρω ότι, λόγω του «εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας» των δύο κρατών, η Ρωσία και η Τουρκία κατάφεραν να αποτρέψουν τις προσπάθειες των ξένων αντιπάλων να αναμειχθούν στη διμερή στρατιωτική τους συνεργασία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport αντέδρασε νωρίτερα σε αναφορές ότι η Τουρκία μπορεί να ενδιαφέρεται να αγοράσει ρωσικά αεροπλάνα αντί για αμερικανικά F-35s, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει κι αυτές τις προμήθειες με την Άγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail