Κτηματολόγιο, προανάρτηση στην Αθήνα, κοροϊδία και κουραφέξαλα

polyfish / pixabay
"Δήλωσε το, για να το σώσεις!" λέει το σλόγκαν. Το ότι το έχεις χρυσοπληρώσει πληρώνοντας φόρους κατά την αγορά ή τη μεταβίβαση, ή με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ή πως το έχεις δηλωμένο στο Ε9 μάλλον δεν παίζει κανένα ρόλο όταν έχεις να κάνεις με νταβατζήδες.

Του Στρατή Μαζίδη

Το πλαδαρό κράτος αναζητά νέο αίμα να ρουφήξει και ξέθαψε το Κτηματολόγιο. Ναι εκείνο που έπρεπε να είχε γίνει επί εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ αλλά...χαθήκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα.

Και τι θα μπορούσε να κάνει το πλαδαρό κράτος; Το πιο απλό. Να πάρει τα Ε9 και να φτιάξει το κτηματολόγιο αφού είναι τόσο πολύ απαραίτητο, και να σου έλεγε "μπες και τσέκαρε". Άλλωστε αν κάποιος δε δήλωσε κάτι στο Ε9, θα το κάνει τώρα;

Όχι όμως. Πάρτε χαρτιά, συμβόλαια, μεταγραφές, συντεταγμένες, δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά, φτιάξτε ένα βουνό από χαρτιά και είτε φάτε κάμποσες ώρες να σκανάρετε, είτε στείλτε με το ταχυδρομείο κι αν ποτέ φτάσουν, είτε ελάτε να φάτε μια ολόκληρη ημέρα στην καλύτερη περίπτωση.

Το πιο αστείο είναι με την προανάρτηση στο Δήμο της Αθήνας. Οι άνθρωποι επί 11 χρόνια, όταν έγιναν τότε οι αρχικές δηλώσεις, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε από ό,τι κατάλαβα αυτές τις πρώτες ημέρες. Απλά τα ανέβασαν όπως τα παρέλαβαν τότε. Το ότι ενδιάμεσα έγιναν συμβολαιογραφικές πράξεις, αποδοχές κληρονομιάς κ.ο.κ., δεν παίζει ρόλο. Δηλαδή ούτε τώρα τσέκαραν με τα υποθηκοφυλακεία και την Εφορία ώστε να ανεβάσουν επικαιροποιημένα τα δεδομένα. 

Οπότε ξανά μανά χαρτομάνι. Γνωστός μου προχθές έφαγε ένα ολόκληρο πρωινό για μια θεωρητικά απλή περίπτωση να σκανάρει, να βγάζει τα μάτια του με τους αμέτρητους κωδικούς αριθμούς της προανάρτησης για να τους στείλει τα απαραίτητα και να κάνουν τις διορθώσεις.

Αυτό το κράτος πραγματικά δεν έχει μέλλον. Χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail