Καληνύχτα κ. Ερντογάν - Αρχή του τέλους η απόρριψη του αιτήματος επανακαταμέτρησης των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη;

DHA Photo
Freepen.gr - Το Ανωτάτο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) απέρριψε τη Δευτέρα εν μέρει την έκκληση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ Κόμμα) για επανακαταμέτρηση όλων των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη, εκτός από 51 κάλπες σε 21 συνοικίες.

Ο Recep Özel, εκπρόσωπος του κόμματος AKΡ στην εκλογική επιτροπή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αίτηση του κόμματός του να ακυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην περιοχή Büyükçekmece της πόλης θα αποφασιστεί από το συμβούλιο την Τρίτη.

Η αστυνομία ξεκίνησε μια επιχείρηση την Τρίτη το πρωί σχετικά με τον ισχυρισμό ότι 11.186 άνθρωποι μετακόμισαν τις διευθύνσεις τους στο Büyükçekmece πριν από τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.  

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την "οργανωμένη παρέμβαση" στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης αγνοώντας όλα όσα ακούστηκαν για το Σιρνάκ στη νοτιο-ανατολική Τουρκία αλλά και τις καταγγελίες των παρατυπιών του στο τελευταίο δημοψήφισμα.  

Η ουσία είναι ότι η απόφαση του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας να απορρίψει το αίτημα του ΑΚΡ ενδεχομένως σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πολιτικής παντοδυναμίας του Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμη και στη γειτονική χώρα αρχίζουν πλέον να υπάρχουν κάποια όρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail