Ερντογάν: Δεν κάναμε καμία γενοκτονία, απλά μετεγκαταστήσαμε τους Αρμένιους

Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε αυτή την εβδομάδα την ετήσια άρνησή του όσον αφορά τις βιαιοπραγίες που διαπράχθηκαν εναντίον των Αρμενίων κατά την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας τον πήρε ένα βήμα παραπέρα φέτος δικαιολογώντας την απέλαση του λαού της Αρμενίας και την επακόλουθη γενοκτονία κατά μήκος του δρόμου προς τη Συριακή Έρημο.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι "η μετεγκατάσταση των αρμενικών συμμοριών και των υποστηρικτών τους, οι οποίοι σφάγιαζαν το μουσουλμανικό λαό, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, στην ανατολική Ανατολία, ήταν η πιο λογική ενέργεια που θα μπορούσε να ληφθεί σε μια τέτοια περίοδο. Τα αρχεία μας είναι ευρέως ανοιχτά σε όσους αναζητούν την αλήθεια".

Η δικαιολογία του Τούρκου Προέδρου αποτελεί επανάληψη της απάντησης που έδιναν οι Νεότουρκοι, οι οποίοι επιχειρούσαν να παρουσιάσουν τότε τους Αρμένιους ως βίαιους επαναστάτες που πρόδωσαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η γενοκτονία των Αρμενίων είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων, σε συνδυασμό με τη μαζική διασπορά των υπολοίπων Αρμενίων σε χώρες όπως η Συρία, ο Λίβανος, η Παλαιστίνη και το Ιράκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail