Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις αποζημιώσεις γυαλιών και ειδικών θεραπειών, τι ισχύει τελικά


Νέες διευκρινίσεις εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ - «Κομφούζιο» φαίνεται πως επικρατεί στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την αποζημίωση οπτικών ειδών και ειδικών θεραπειών, δύο κατηγορίες παροχών που το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει από «40 κύματα»!

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Μόλις πριν 12 μέρες, ο ΕΟΠΥΥ είχε ανακοινώσει οτι η ηλεκτρονική βεβαίωση (το περιβόητο voucher) δεν θα ισχύει για αυτές τις παροχές μέχρι και το τέλος Ιουνίου και η αποζημίωση θα δίνεται απευθείας στους ασφαλισμένους, όπως γινόταν και πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Ωστόσο, φαίνεται πως τα ερωτήματα "πέφτουν βροχή" στα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΠΥΥ ο οποίος υποχρεώθηκε να εκδώσει ερμηνευτική εγκύκλιο για το πώς θα αποζημιώνονται τα οπτικά είδη και οι ειδικές θεραπείες παιδιών και εφήβων.

Έτσι, σύμφωνα με τις νέες διευκρινίσεις:

Τα ατομικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί και αυτά που θα υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου θα αποζημιώνονται απευθείας στους δικαιούχους
Τα αιτήματα που συνοδεύονται από γνωματεύσεις που εκδόθηκαν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2018 (πριν τον νέο ΕΚΠΥ) θα απζημιώνονται με τον παλιό τρόπο μέχρι τη λήξη τους. Μετά τη λήξη, θα πρέπει να εκδοθούν ηλεκτρονικές γνωματεύσεις.
Για τα αιτήματα που συνοδεύονται από χειρόγραφη γνωμάτευση με ημερομηνίες από 1/11/2018 έως 31/1/2019, οι υπηρεσίες θα λάβουν υπόψη τον τρόπο αποζημίωσης που είχε οριστεί το 2012. Το ίδιο θα ισχύσει και για χειρόγραφες γνωματεύσεις που θα εκδοθούν μέχρι τέλος Ιουνίου.
Όσα αιτήματα έχουν κατατεθεί με την πρότυπη γνωμάτευση από 1η Φεβρουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου θα αποζημιώνονται με βάση την τελευταία σχετική υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, από 1ης Ιουλίου 2019 όλες οι γνωματεύσεις θα πρέπει να είναι ηλεκτρονικές. Αυτή, θεωρητικά, είναι και η τελευταία προθεσμία για να εφαρμοστεί το voucher σε αυτές τις δύο κατηγορίες παροχών. Ωστόσο, η πρακτική εφαρμογή του είναι προς συζήτηση, δεδομένου ότι τόσο οι οπτικοί όσο και οι θεραπευτές ειδικής αγωγής αρνούνται επιμόνως να αποδεχτούν το νέο τρόπο αποζημίωσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail