Ιράν σε Τραμπ: Να μην πλησιάσουν τα καράβια σου δίπλα στα ταχύπλοα της Φρουράς της Επανάστασης

Freepen.gr - Ο Mohsen Rezaei, ανώτερος διοικητής στην Ισλαμική Φρουρά της Επανάστασης (IRGC), προειδοποίησε το Ναυτικό των ΗΠΑ να κρατήσει τα πλοία του, συμπεριλαμβανομένου του αεροπλανοφόρου, σε απόσταση από τα ταχύπλοα πλοία της ιρανικής IRGC στα ύδατα του Περσικού Κόλπου:

"Κύριε Τραμπ, πείτε στα πολεμικά σας πλοία να μην περάσουν κοντά στα σκάφη των Επαναστατικών Φρουρών", ανέφερε το πρακτορείο ISNA.

Τα σχόλια ήρθαν μια μέρα μετά που η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε την IRGC ως τρομοκρατική οργάνωση, το οποίο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι, χαρακτήρισε μια κίνηση που είχε ρίζες στην "τρομοκρατία" της Αμερικής ενάντια στην IRGC.

"Η IRGC είναι η πρωτοπορία τόσο στο πεδίο που αντιμετωπίζει ο εχθρός στα [ιρανικά] σύνορα και ακόμη και σε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά [στη Συρία] καθώς και στο πολιτικό πεδίο μάχης ενάντια στον εχθρό», επεσήμανε ο Χαμενέι.

Αναφερόμενος στην κινήση των ΗΠΑ να βάλει στη μαύρη λίστα την IRGC, ο Χαμενέι δήλωσε ότι «τέτοια κακότητα δε θα οδηγήσει πουθενά» και ότι αυτό θα γυρίσει σε βάρος τους.

Ο επικεφαλής της IRGC Mohammad Ali Jafari, με τη σειρά του, απέρριψε τον ορισμό της Ουάσινγκτον, για τον οποίο είπε "ήταν αρκετά περίεργο, αφού οι Επαναστατικοί Φρουροί βρίσκονται στην καρδιά των ανθρώπων".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail