Η κατάρα του κρυμμένου θησαυρού των Ρωμιών

Στην περιοχή Beypazarı της Άγκυρας καις την τοποθεσία Eşme Deresi εδώ και καιρό οι Τούρκοι ψάχνουν ένα κρυμμένο θησαυρό από χρυσές λίρες που όπως αναφέρεται, είχαν κρύψει οι Ρωμιοί πριν να φύγουν από την Μικρά Ασία με την αιματοβαμμένη μικρασιατική καταστροφή.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εκείνο όμως που είναι το ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία, είναι ότι όσοι προσπάθησαν να βρουν τον θησαυρό ή πέθαναν ξαφνικά, ή έπαθαν πολλά ατυχήματα, ή τους κυνήγησε η Στρατοχωροφυλακή και τραυματίστηκαν στην καταδίωξη χωρίς τελικά να βρουν κάτι.


Εξ αιτίας όλων αυτών οι Τούρκοι χαρακτήρισαν αυτόν τον θησαυρό σαν ο καταραμένος θησαυρός των Ρωμιών, που όπως φαίνεται τους εκδικείται για τις σφαγές που υπέστησαν πριν διωχτούν κυνηγημένοι από τις πατρογονικές τους πατρίδες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail