Γεωπολιτικό ντόμινο στη Συρία: Οι Κούρδοι αντάλλαξαν λαθραίο πετρέλαιο με όπλα για να πολεμήσουν τους Τούρκους;

Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) ανέφερε ότι μια στρατιωτική συνοδεία αποτελούμενη από 70 φορτηγά που έφεραν στρατιωτικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό (που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και το Ισραήλ) έχει αποσταλεί από τον αμερικανικό συνασπισμό από το Ιράκ στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, η αραβική Rai al-Youm ανέφερε επικαλούμενη τοπικές πηγές στην Ανατολική Συρία λέγοντας ότι η SDF έχει ανταλλάξει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Συρίας με αμερικανικά και ισραηλινά όπλα.

Οι πηγές ανέφεραν στην κουβετιανή εφημερίδα ότι η SDF ασχολείται επί του παρόντος με την υλοποίηση των σεναρίων κατοχής των ΗΠΑ μετά την κήρυξη νίκης επί της ISIL στην Ανατολική Συρία. Οι μαχητές των Κούρδων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ υιοθέτησαν εχθρικές πολιτικές εναντίον των κατοίκων της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι στις πόλεις Al-Sovar, Moileh, al-Shahil και al-Hasan στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Deir Ezzur συνέχισαν τις διαμαρτυρίες εναντίον της SDF και των μέτρων τους, όπως η κλοπή πετρελαίου σε συνεργασία με ορισμένες ξένες επιχειρήσεις ενέργειας, και μπλόκαραν τον οδικό άξονα Deir Ezzur - Haska για να κρατήσουν τις πολιτοφυλακές της SDF έξω από την πόλη τους.

Σε σχετική εξέλιξη το Σάββατο, οι SDF φέρεται να έλαβαν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών όπλων στον ανατολικό Ευφράτη.

Η ιστοσελίδα Al-Khabor ανέφερε πληροφορίες από πηγές που σύμφωνα με τις οποίες στα όπλα περιλαμβάνονται πύραυλοι, αμερικανικά συστήματα αεράμυνας, ισραηλινοί αντι-αρματικοί πύραυλοι, βλήματα Stinger και drones.

Τα προηγμένα όπλα που παραδόθηκαν στην SDF μεταφέρθηκαν σε μια παράνομη αποθήκη κοντά στην Ramilan Airbase στην επαρχία Hasaka, η οποία φυλάσσεται από τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις και τους Κούρδους μαχητές.

Σε σχετική εξέλιξη την περασμένη εβδομάδα, τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ απέστειλαν μεγάλο αριθμό φορτηγών γεμάτων με νέα στρατιωτικά βοηθήματα στην SDF στην ανατολική και βορειοανατολική Συρία.

Μια αμερικανική στρατιωτική συνοδεία που αποτελείτo από 30 φορτηγά φορτωμένα με όπλα, στρατιωτικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό είχε φτάσει στο αεροδρόμιο Ain al-Arab στο βορειοανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με πληροφορίες του al-Khabor.

Εν τω μεταξύ, ο Al-Khabor δήλωσε ότι η SDF έχει εκτοξεύσει τέσσερις αποθήκες όπλων στο Tal Bidar, Ramilan, al-Shadadi και al-Malekieh στην επαρχία Hasaka και έστειλε τα όπλα τους σε αποθήκες όπλων στο Ra'as al-Ain στη Βόρεια Hasaka, Tal Abyaz στη Βόρεια Raqqa και Ain al-Arab στο Χαλέπι καθώς και στην ενεργειακή ζώνη al-Amar στο Ανατολικό Deir Ezzur.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αποστολή των όπλων αυτών αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της επικείμενης στρατιωτικής επίθεσης του τουρκικού στρατού και των συμμαχικών του τρομοκρατών ανατολικά του Ευφράτη.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι με βάση τα σενάρια αυτά, οι Κούρδοι δίνουν λαθραία πετρέλαιο στις ΗΠΑ που καταλήγει στο ιρακινό Κουρδιστάν, βαπτίζεται τοπικό και εξάγεται μέσω Τουρκίας εστώ να λάβουν σε αντάλλαγμα όπλα για να πολεμήσουν την Τουρκία αν χρειαστεί!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail