Έρχεται το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Νίκη της Σιλιάνοφσκα φέρνει παραίτηση Ζάεφ και πρόωρες εκλογές

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείαςς στη δυτική συνοικία των Σκοπίων του Γκιόρτσε Πετρόφ, η προεδρική υποψήφια της αντιπολίτευσης Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα - Ντάβκοβα δήλωσε ότι μια νίκη στις προεδρικές εκλογές θα οδηγήσει σε πρόωρες γενικές εκλογές, σημειώνει η republika.mk.

"Η νίκη μας θα σημαίνει ότι χάνουν επίσης τις γενικές εκλογές", δήλωσε η Σιλιανόφσκα στους υποστηρικτές της.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε να συμφωνήσει να διεξαχθούν πρόωρες γενικές εκλογές μαζί με τις προεδρικές εκλογές, καθώς αυτό θα σήμαινε την παραίτησή του και τον έλεγχο της αντιπολίτευσης σε πολλά σημαντικά κυβερνητικά τμήματα, για να εξασφαλίσει ότι οι εκλογές θα είναι ελεύθερες και δίκαιες. Οι προεδρικές εκλογές δεν οδηγούν σε παρόμοιες εγγυήσεις και ο Ζάεφ απέρριψε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά μετά από αρκετές υποσχέσεις τις οποίες μετά ανακαλούσε, δέχτηκε τελικά ότι μια νίκη για τη Σιλιάνοφσκα θα σήμαινε ότι θα πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές .

Ο Πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίσιαν Μίκοσκι, ανακοίνωσε ότι μετά τη νίκη της Σιλιανόφσκα, οι οπαδοί του κόμματος θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και ο Ζάεφ να παραιτηθεί καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο λόγο του.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail