Σουηδέζα ανάδοχος μητέρα στο πλευρό Αφγανού που καταδικάστηκε για βιασμό ανηλικών κοριτσιών μέσα στο σπίτι της!

Ένας Αφγανός αιτών άσυλο που ζούσε σε μια ανάδοχη οικογένεια στην κομητεία Västra Götaland καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών και αποκλεισμό παρουσίας στη χώρα δέκα ετών για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση εφήβων κοριτσιών, ανέφερε η εφημερίδα Fria Tider.

Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Αφγανός θα καταβάλει επίσης αποζημίωση ύψους 115.000 SEK (12.500 δολαρίων) για το κορίτσι που βίασε και 7.000 SEK ($ 750) για το 13χρονο κορίτσι που κακοποίησε σεξουαλικά.

Η κάπως επιεικής τιμωρία οφείλεται στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι παιδί πρόσφυγα, παρόλο που το Εφετείο Μεταναστεύσεως έκρινε ότι δεν είναι, ανέφερε η Fria Tider.

Ο βιαστής ήρθε στη Σουηδία ως "ασυνόδευτος πρόσφυγας" το 2015. Ενώ οι αιτήσεις ασύλου του έχουν απορριφθεί επανειλημμένα, μένει σε οικογένεια αναδόχων. Εκεί, προχώρησε στην κατάχρηση της φιλοξενίας και βιασμό κοριτσιών που επίσης φιλοξενούντο στο ίδιο σπίτι. Σύμφωνα με το περιφερειακό δικαστήριο του Γκέτεμποργκ, η πρώτη σεξουαλική επίθεση έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2018.

Ένα 13χρονο κορίτσι, το οποίο ήταν ένα από τα θύματά του, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Αφγανός ήρθε στο δωμάτιό της τη νύχτα, κάθησε στο κρεβάτι της, την κράτησε και της επιτέθηκε.



Στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, ο Αφγανός βίασε ένα άλλο έφηβο κορίτσι που ζούσε στο σπίτι με τον ίδιο τρόπο. Μετά το βιασμό, το κορίτσι υπέφερε από σοβαρή κατάθλιψη και άγχος. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί ή να φάει λόγω του ψυχικού τραύματος.

Όταν τα κορίτσια ανέφεραν το περιστατικό στην ανάδοχη μητέρα τους, η μεσήλικη γυναίκα δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τις επιθέσεις και μάλιστα φέρεται να προστάτευσε το βιαστή, ανέφερε η Fria Tider. Το δικαστήριο αξιολόγησε την ιστορία των θυμάτων ως "πολύ αξιόπιστη και συνεκτική". Υποστηρίζεται επίσης από τις καταθέσεις πολλών μαρτύρων και τεχνικών αποδείξεων.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε «αρνητική στάση» απέναντι στα θύματα και μια «θετική στάση» έναντι του Αφγανού. Η γυναίκα αρνήθηκε μάλιστα να καταθέσει παρουσία του θύματος του βιασμού και παρέσχε πληροφορίες που δεν υποστηρίζονται από άλλες μαρτυρίες.

"Στο μεσημεριανό διάλειμμα, ήθελε να πλησιάσει τον Αφγανό, και όταν της είπαν ότι δεν μπορούσε, του έστειλε ένα φιλί", έγραψε η Fria Tider.

Σε συνέντευξή της η ανάδοχη μητέρα εξήγησε τη συμπεριφορά της ως εξής: «Ναι, του έστειλα ένα φιλί για να δείξω ότι το σκέφτομαι».

Η γυναίκα χαρακτήρισε την ετυμηγορία "εντελώς φρικτή" και κατηγόρησε το θύμα βιασμού ότι ψεύδεται.

* photo: https://www.mamamia.com.au/raped-by-a-woman/
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail