Η Μόσχα περνά στην επόμενη φάση στη Συρία με ταυτόχρονο χαστούκι και χάδι στην Τουρκία

Freepen.gr - Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε την ανάγκη να εξαλειφθεί η εστία της τρομοκρατίας στην επαρχία Idleb κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς στη Μόσχα την Τετάρτη τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης για την κρίση στη Συρία σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ αριθ. 2254.

Η Μόσχα πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Συρίας πρέπει να ανακτήσει το συντομότερο δυνατό τον έλεγχο της βορειοανατολικής περιοχής της χώρας, δήλωσε ο Λαβρόφ.

"Υπάρχει ανάγκη επίλυσης του ζητήματος σχετικά με τη βορειοανατολική και την αριστερή όχθη του ποταμού Ευφράτη προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποκατάσταση του νόμιμου ελέγχου της κυβέρνησης στην περιοχή", τόνισε ο ρώσος υπουργός εξωτερικών.

Μεταξύ άλλων σημαντικών στόχων, ο ρώσος ανώτερος διπλωμάτης ανέφερε την ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος με τους Κούρδους και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Τουρκίας "όσον αφορά την ασφάλεια στις παραμεθόριες περιοχές της Συρίας".

Η Μόσχα δείχνει ότι ήρθε η ώρα της τελικής φάσης στη Συρία όπου τα όπλα θα έχουν μικρότερο ρόλο με εξαίρεση το Idleb όπου βρίσκονται παρκαρισμένοι τρομοκράτες. Η Ρωσία επιθυμεί την εξαφάνιση των τρομοκρατών πιέζοντας την Τουρκία ενώ ταυτόχρονα της δίνει στήριξη όσον αφορά τους Κούρδους της Συρίας επισημαίνοντας την ανάγκη της παράδοσης των περιοχών στη νόμικη κυβέρνηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail