Στο πόδι ο Συριακός Στρατός: Σκοτεινά σχέδια για αιφνιδιαστική κατάληψη της Παλμύρα

Freepen.gr - Η τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) φέρεται να σχεδιάζει μια επίθεση για να επανακαταλάβει την αρχαία πόλη της Παλμύρα στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας της Χομς. Μια πηγή του Συριακού Στρατού στην ανατολική Χομς ανέφερε στο almasdarnews.com ότι έχουν γνώση ενός σχεδίου των τρομοκρατών όχι μόνο να ανακαταλάβουν γη στην κεντρική Συρία, αλλά και να ξαναπιάσουν την Παλμύρα.

Η πηγή δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος γνωρίζει ότι τυχόν κατάληψη της Παλμύρα θα τους ωφελήσει πολύ, επειδή οι δυνατότητες για αεροπορικές δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας είναι περιορισμένες λόγω των ιστορικών κειμηλίων που υπάρχουν στην πόλη.

Επιπλέον, η Palmyra είναι απομονωμένη κατά μήκος της στρατηγικής εθνικής οδού Homs-Deir Ezzor, πράγμα που σημαίνει ότι η τρομοκρατική ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερες ένοπλες ενέργειες κατά του Συριακού Στρατού.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη καταλάβει την Παλμύρα σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Και τις δύο φορές ο Συριακός Στρατός με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων απελευθέρωσε την πόλη. Η δεύτερη κατάληψη είχε διαρκέσει ελάχιστα και οφειλόταν στο γεγονός ότι ο στρατός είχε αδυνατίσει αρκετά τις θέσεις του για να ενισχύσει άλλα μέτωπα τότε του πολέμου.

Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να μην ελέγχει πλέον εδάφη στη Συρία, ωστόσο διατηρεί σημαντικούς και εξοπλισμούς πυρήνες οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη γεωγραφία της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προβληματίσει το σε τι και ποιον θα εξυπηρετούσε μια τέτοια εξέλιξη στην Παλμύρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail