Αυτά είναι τα πέντε νέα υπερ-πανεπιστήμια: Όλα τα νέα τμήματα - Ποιες σχολές συγχωνεύονται

Πέντε νέα υπερ-πανεπιστήμια, συγχωνεύσεις ΤΕΙ αλλά και προσθήκες νέων τμημάτων, συνθέτουν το «παζλ» των νέων δεδομένων που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των Ελλήνων υποψηφίων φοιτητών.

Από: newsbomb.gr

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΕΘΝΟΣ», όπως προκύπτει από το πολυνομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, σε πέντε ιδρύματα ιδρύονται νέες σχολές και τμήματα -όπως η νέα Νομική της Πάτρας- που θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους υποψηφίους.

Στο πεδίο του εξεταστικού συστήματος, πάντως, δεν αλλάζει κάτι πέρα από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ζητήματα και αντιδράσεις, ωστόσο, προκύπτουν σε διάφορα θέματα, όπως το πώς θα αντιστοιχηθούν τα πτυχία των αποφοίτων των ΤΕΙ που καταργούνται.

Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές των τμημάτων των ΤΕΙ που καταργούνται και δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες από το πρόγραμμα σπουδών υποχρεώσεις για τη λήψη πτυχίου, εντάσσονται αυτοδίκαια στα νέα τμήματα, με δικαίωμα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Σε όλα τα Πανεπιστήμια ιδρύονται και Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα. Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας καταργείται και εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατανέμεται σε τρία νέα τμήματα που εντάσσονται στη Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.

Στο πολυνομοσχέδιο περιέχονται και οι διατάξεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, χωρίς τροποποιήσεις από το σχέδιο, το οποίο κοινοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες. Άρα, οι μαθητές που φοιτούν τώρα στη Β' Λυκείου πρέπει να γνωρίζουν ότι φέτος δεν θα συμπληρώσουν το πρώτο μηχανογραφικό τον Ιούνιο, αλλά τον Οκτώβριο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.