Τέσσερις φρεγάτες του κουτιού κλάσης Admiral Grigorovich για την Ινδία

Freepen.gr - Το ναυπηγείο Yantar της Ρωσίας άρχισε να κατασκευάζει δύο φρεγάτες του έργου 11356 για το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της Rosboronexport, εξαγωγέας κρατικών εξαγωγέων όπλων της Ρωσίας.

"Η Rosoboronexport βλέπει τη μεγάλη δυναμική της Yantar Shipyard για την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που παρέχονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας. Οι ικανότητές της έχουν ήδη παράγει υλικό για εξαγωγές αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και σήμερα το ναυπηγείο έχει αρχίσει να εκπληρώνει μία από τις μεγαλύτερες συμβάσεις για το Ναυτικό της Ινδίας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport, Alexander Mikheyev, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του εξαγωγέα όπλων.

Η Ρωσία και η Ινδία υπέγραψαν συμβάσεις τον Νοέμβριο του 2018 σχετικά με την παράδοση τεσσάρων φρεγατών του έργου 11356. Με βάση τη συμφωνία, δύο φρεγάτες θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία Yantar της Ρωσίας στην ακτή της Βαλτικής και οι άλλες δύο θα κατασκευαστούν στα Goa Shipyard Limited της Ινδίας (GSL). Το ναυπηγείο Yantar έχει ναυπηγήσει και στο παρελθόν πλοία για το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό.

Οι φρεγάτες του έργου 11356 έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν επιθέσεις κατά των εχθρικών πλοίων και υποβρυχίων στις παράκτιες και ωκεάνιες ζώνες και να καταπολεμούν τους εναέριους στόχους τόσο ανεξάρτητα όσο και ως τμήμα μιας ναυτικής ομάδας. Τα πολεμικά πλοία αυτού του τύπου οπλίζονται με πυροβόλα Α-190 100 χιλιοστών, εντυπωσιακά συστήματα πυραύλων και αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των συγκροτημάτων Kalibr και Shtil και διαθέτουν τορπιλοσωλήνες.

Οι φρεγάτες έχουν εκτόπισμα 3.620 τόνους, μήκος 124,8 μέτρα, αναπτύσσουν ταχύτητα 30 κόμβων και έχουν αυτονομία 4.850 μίλια. Οι φρεγάτες μπορούν να φέρουν ένα ελικόπτερο Ka-27 και την τροποποιημένη έκδοσή του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail