Ο Ερντογάν είπε για 678η φορά ότι οι S-400 είναι done deal ενώ ο Πούτιν του ετοιμάζει κι άλλα όπλα!

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τα σχέδια για την αγορά του ρωσικού συστήματος πυραύλων S-400 είναι μια «ολοκληρωμένη συμφωνία» κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. "Αν υπογράψουμε μια συμφωνία για ένα θέμα, αυτή είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία (done deal)", δήλωσε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου στις 8 Απριλίου.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στη Μόσχα κατά τη διάρκεια μιας σειράς συνόδων κορυφής με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και του όγκου συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

"Σχετικά με το θέμα των S-400s, έχουμε καθορίσει τον οδικό χάρτη μας, έχουμε λάβει μέτρα", δήλωσε ο Ερντογάν. «Εκείνοι που μας λένε να εγκαταλείψουμε τα σχέδιά μας, όσοι κάνουν συστάσεις δεν μας γνωρίζουν. Εάν υπογράψουμε μια συμφωνία για ένα θέμα, αυτή είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία. Αυτό είναι το κυριαρχικό μας δικαίωμα, αυτή είναι η απόφασή μας".

Ο Πούτιν περιέγραψε τη σύμβαση S-400 ως κορυφαία προτεραιότητα στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλες συμφωνίες όπλων στα σκαριά. Άραγε να αναφέρεται σε τύπο μαχητικού αεροσκάφους εν όψει πιθανής εκδίωξης της Τουρκίας από το πρόγραμμα του F-35;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail