Κατακραυγή για το μυστικό στρατιωτικό εργαστήριο της Βρετανίας όπου θανατώθηκαν φρικτά 48.400 ζώα μέσα σε 7 χρόνια

Freepen.gr - Περίπου 48.400 ζώα - δηλαδή γουρούνια, πίθηκοι και ινδικά χοιρίδια - σκοτώθηκαν σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο μυστικό εργαστήριο Porton Down στο Wiltshire μεταξύ του 2007 και του 2017, ανέφερε η Sunday Mirror. Το Υπουργείο Άμυνας υποστήριξε την πρακτική ως εξοικονόμηση ζωής για τα βρετανικά στρατεύματα.

Το Porton Down δοκιμάστηκε πειραματικά θωράκιση σώματος με ανατίναξη ζώων που καλύπτονταν από αυτή με διάφορα εκρηκτικά. Επίσης έγιναν πειράματα με δηλητηριώδεις ουσίες και αέρια σε ζώα.

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την κατακραυγή ομάδψν για τα δικαιώματα των ζώων, με τη Animal Aid να ασκεί σκληρή κριτική για τα πειράματα που οδηγούσαν σε «ακραίες δοκιμασίες και θάνατο», μιλώντας για ηθικά ασυνείδητους. Η ΜΚΟ δήλωσε ότι τέτοια πειράματα δεν είναι απαραίτητα και σημείωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ζώων είναι "ανησυχητικός".

Το εργαστήριο Porton Down εμφανίστηκε στο προσκήνιο σε σχέση με τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου αξιωματικού της GRU Σεργκέι Σπρίπαλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλισμπερι το 2018. Το εργαστήριο έτρεξε δοκιμές για να προσδιορίσει ποιος παράγοντας χρησιμοποιήθηκε επ 'αυτών, αλλά η Ρωσία υποπτεύεται ότι ο νευρικός παράγοντας μπορεί να προέρχεται από το εργαστήριο αυτό, καθώς λόγω της αποστολής του έχει χρησιμοποιήσει τέτοιες ουσίες. FP 2019 / Niklas Halle'n
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail