Έτοιμη να αποκτήσει 32 αεροσκάφη F-35 η Πολωνία!

Freepen.gr - Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak δήλωσε στις 29 Απριλίου ότι η πολωνική κυβέρνηση σκόπευε να υπογράψει συμφωνία για τη στάθμευση αμερικανικών στρατευμάτων στην  Πολωνία φέτος και ότι ένα συμβόλαιο για την αγορά αεροσκαφών F-35 ήταν "δεν είναι πολύ μακριά" από την υπογραφή σύμφωνα με το defensenews.com.

Η ανακοίνωση του Blaszczak σε συνέντευξή του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TVP δείχνει ότι η Βαρσοβία θα μπορούσε να επιδιώξει να διαπραγματευτεί την πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων παράλληλα με την απόκτηση αεροσκαφών. Η Πολωνία έχει θέσει ως στόχο τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν μια μόνιμη στρατιωτική βάση στη χώρα, προσφέροντας να πληρώσουν τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έργο, που ονομάστηκε "Fort Trump".

Στις 25 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Βαρσοβία, η υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Heather Wilson δήλωσε ότι μια ομάδα αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ επρόκειτο να αποσταλεί στην Πολωνία τον Μάιο για να δείξει τις δυνατότητες του F-35 στους Πολωνούς αξιωματούχους του υπουργείου άμυνας, ανέφερε το πρακτορείο PAP.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Blaszczak δήλωσε ότι η προγραμματισμένη απόκτηση 32 αεροσκαφών πέμπτης γενιάς θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της χώρας. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Βαρσοβία επιδιώκει να δαπανήσει 185 δισεκατομμύρια ζλότυ (48,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για νέα όπλα και εξοπλισμό μέχρι το 2026.

Η προβλεπόμενη προμήθεια αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Πολωνίας να αντικαταστήσει τα παρωχημένα σοβιετικά αεροσκάφη Su-22 και MiG-29.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail