Εγκαταλείπουν την Τουρκία οι εκατομμυριούχοι: Απώλεια 23% του πλούτου της χώρας σε ένα χρόνο

Freepen.gr - Το 10% των εκατομμυριούχων της Τουρκίας, περίπου 4.000 άτομα, εγκατέλειψαν τη χώρα το 2018, σύμφωνα με το Global Wealth Migration Review 2019 που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την AfrAsia Bank και το New World Wealth.

Η Αυστραλία ήταν ο ελκυστικότερος προορισμός για μετανάστευση των εκατομμυριούχων το 2018, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Κίνα έχασε περίπου 15.000 εκατομμυριούχους, ύψους 2%, κατά τη διάρκεια του έτους. Αλλά η Κίνα παρήγαγε περισσότερους εκατομμυριούχους από όσους έχασε την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι οικονομικά προβληματικές χώρες, δηλαδή η Βενεζουέλα, η Τουρκία και η Αργεντινή έχασαν το 20% του πλούτου τους από το 2017 έως το 2018, σύμφωνα με την έκθεση, με την Τουρκία να κατέχει τη δεύτερη θέση με απώλειες της τάξης του 23%.

Σε διάστημα 10 ετών, από το 2008 έως το 2018, η απώλεια πλούτου στην Τουρκία ανήλθε σε 11%.

Η οικονομία της Τουρκίας αντιμετωπίζει ύφεση σύμφωνα με τους παρατηρητές, με υψηλό πληθωρισμό, υψηλά επιτόκια και αύξηση της ανεργίας κάθε μήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail