Οι νέοι πύραυλοι των κινεζικών καταδρομικών 055 με εμβέλεια 1.000χλμ έχουν ένα και προφανή στόχο

Freepen.gr - Κινεζικές πηγές ανέφεραν ότι ένας μυστηριώδης αντιπλοϊκός πύραυλος δοκιμάζεται από το Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN), αναφέρει το defence-blog.com. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, ο πρωτότυπος υπερηχητικός πυραύλος, που αναπτύχθηκε για την αύξηση της δύναμος πυρός των νεότερων κινεζικών καταδρομικών τύπου 055, έχει κάνει επιτυχώς δοκιμές στην ξηρά.

Πηγές αναφέρουν ότι ο νέος υπερηχητικός πυραύλος, γνωστός ως YJ-XX, θα καταφέρει να καταστρέψει τις πυραυλικές άμυνες των αμερικανικών πολεμικών πλοίων. Το YJ-XX είναι ένας πολύ μεγάλης ταχύτητας πύραυλος, με εύρος 1000 χιλιομέτρων, που φέρεται ότι είναι ικανός να διεισδύσει σε συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ βασισμένα στα πρότυπα πυραύλων 3 (SM-3) Block IIA και SM-6 Block IA.

Συγκεκριμένα, το πρώτο πλοίο του τύπου 055, Nanchang έκανε το πρώτο του δημόσιο ντεμπούτο κατά τη διάρκεια της τεράστιας γιορτής της 70ης επετείου από την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Ναυτικού Στρατού στο Qingdao.

Το μήκους 180 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων πλοίο, είναι η ανάπτυξη των καταδρομικών κλάσης 052D Luyang III, όντας μεγαλύτερο κατά περίπου ένα τρίτο.

Το πλοίο είναι οπλισμένο με 112 κατακόρυφης εκτόξευσης πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους αέρος, επιφανείας και ξηράς. Το κύριο πυροβόλο όπλο είναι ένα πυροβόλο όπλο H / PJ-38 130 mm, αλλά υπάρχουν αναφορές ότι το σκάφος αυτό θα μπορούσε επίσης να εξοπλιστεί τελικά με ένα ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο. Το σκάφος χρησιμοποιεί ραντάρ X- και S-band, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί κρυφά αντικείμενα διαφόρων μεγεθών.

Ο τύπος 055 με τους νεότερης τεχνολογίας πυραύλους μπορεί να επεκτείνει σημαντικά την περιοχή δράσης του κινεζικού ναυτικού στον κεντρικό Ειρηνικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail