Η Ρωσία στέλνει στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 στην Κριμαία με το βλέμμα στη Ρουμανία!

Sputnik
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει αναπτύξει στρατηγικά βομβαρδιστικά και πυραυλικά συστήματα Iskander στην Κριμαία για να αντιμετωπίσει τις μονάδες αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στη Ρουμανία, ανέφερε ανώτατος γερουσιαστής σύμφωνα με το RT. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στη χώρα να ανταποκριθεί σε κάθε απειλή που προέρχεται από την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Η εγκατάσταση των αμερικανικών συστημάτων εκτόξευσης πυραυλικής άμυνας MK-41 στη Ρουμανία αποτελεί "σοβαρή πρόκληση" για τη Ρωσία, δήλωσε ο Βίκτορ Μποντάρεφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, έχει διαμορφωθεί η κατάλληλη απάντηση, με το «Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να αποφασίζει να αναπτύξει μοίρες των βομβαρδιστικών αεροσκαφών μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3 στην Κριμαία, στην αεροπορική βάση στην πόλη Gvardeysk».

Τα τελευταία state-of-the-art συστήματα πυραύλων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των S-300 και S-400, Buk-M2, Pantsir-S1 και δύο τροποποιήσεις του πυρηνικού Iskander, βρίσκονται επίσης στη χερσόνησο.

Τα Tu-22M3s στην Κριμαία πρόκειται να εκσυγχρονιστούν και να αποκτήσουν καινούριο εξοπλισμό μέσα στα επόμενα χρόνια, τα οποία θα τους επιτρέψουν να «στείλουν πυρηνικές κεφαλές σε οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης, χτυπώντας κάθε είδους εχθρικές αντιπυραυλικές ή αμυντικές εγκαταστάσεις» είπε ο Μποντάρεφ, ο οποίος ήταν διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας την περίοδο 2012-15.

Η δήλωση του Μποντάρεφ έγινε την ημέρα που ο λαός της Κριμαίας γιορτάζει τα πέντε χρόνια μετά την επανένωση με τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν τα αντιπυραυλικά στοιχεία στη Ρουμανία το 2016 και άρχισαν την κατασκευή μιας ακόμη εγκατάστασης στην Πολωνία το ίδιο έτος. Η Μόσχα επέμεινε ότι οι εκτοξευτές MK-41 στη Ρουμανία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εκτοξεύσουν πυραύλους κρουζ Tomahawk μεσαίου βεληνεκούς, οι οποίοι είχαν απαγορευτεί από τη Συνθήκη INF.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail