Τα χρειάστηκαν στο TCG Tekirtag στα Στενά της Χίου βλέποντας δίπλα τους ελληνικό υποβρύχιο!

Freepen.gr - Ιδιαίτερα δραστήριος ήταν τις τελευταίες ημέρες ο φωτογραφικός φακός του Aegeanhawk στα Στενά της Χίου φωτογραφίζοντας διάφορους περιπολούντες και περαστικούς. Σε κάποια στιγμή συνέλαβε κι ένα ελληνικό υποβρύχιο κλάσης ΠΟΣΕΙΔΩΝ που πέρασε από τα Στενά κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ένα ιστιοπλοϊκό ράλι.

Δε φαίνεται ο αριθμός του υποβρυχίου αλλά πρόκειται για ένα από τα παρακάτω: Υ/Β ΠΟΣΕΙΔΩΝ - Υ/Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ και Υ/Β ΠΟΝΤΟΣ που αποτελούν τα τρία υποβρύχια τύπου ΠΟΣΕΙΔΩΝ.

Σε κοντινή απόσταση από το ελληνικό υποβρύχιο πλέει κατεβαίνοντας το τουρκικό περιπολικό TCG Tekirtag του οποίου το πλήρωμα μάλλον δεν πρέπει να χάρηκε ιδιαίτερα.









Εν συνεχεία στο πέρασμα από τις Οινούσσες.




Τα Υ/Β τ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ είναι Γερμανικά Υποβρύχια κλάσης 209 (1200).


Η πρόωση επιτυγχάνεται με μία συστοιχία 480 στοιχείων, ένα κινητήρα 4.600 ΗΡ, μία προπέλα, ενώ η φόρτιση της συστοιχίας γίνεται από 4 γεννήτριες που κινούνται με 4 μηχανές DIESEL 2.400 ΗΡ.


Τα Υ/Β τ."ΠΟΣΕΙΔΩΝ" είναι πλήρως εφοδιασμένα με ένα μεγάλο αριθμό κεραιών, πομπών και δεκτών που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους. Η ενδοσυνεννόηση περιλαμβάνει 2 ανεξάρτητα δίκτυα. Ποικίλα δίκτυα ενδείξεων και ALARM δίνουν στο πλήρωμα μία πλήρη εικόνα της καταστάσεως του υλικού σε όλο το πλοίο.

Τα Υ/Β τ. "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" είναι εξοπλισμένα με 8 τορπιλοσωλήνες. Η μεγάλη ποικιλία όπλων και το προηγμένο σύστημα διευθύνσεως βολής «SINBANDS» καθιστούν το Υ/Β ικανό να προσβάλλει οποιοδήποτε στόχο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail