Τα συστήματα S-300 της Συρίας είναι σχεδόν έτοιμα για υπηρεσία

Freepen.gr - Τα αντι-αεροπορικά συστήματα S-300 του συριακού στρατού είναι σχεδόν έτοιμα για υπηρεσία, ανέφερε μια πηγή στη Δαμασκό στο Al-Masdar News το Σάββατο. Σύμφωνα με την πηγή, τα συστήματα S-300 εγκαθίστανται στη δυτική Hama, αλλά ο συριακός στρατός εξακολουθεί να εκτελεί ασκήσεις κατάρτισης για τη σωστή χρήση των πυραύλων εναέριας άμυνας.

Η πηγή πρόσθεσε ότι τα συστήματα S-300 θα συγκεντρωθούν στη δυτική Συρία, καθώς εγκαταστάθηκαν από τους Ρώσους συμβούλους κοντά στην κεντρική πόλη Μασιαάφ. Η Ρωσική Ομοσπονδία παρέδωσε το σύστημα S-300 στη Συρία την 1η Οκτωβρίου 2018. Αυτή η κίνηση από τη Μόσχα είχε έρθει ως απάντηση στην κατάρριψη του αεροσκάφους αναγνώρισης IL-20 στα ανοικτά των ακτών της Λατάκια.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο νότο της επαρχίας του Ιντλίμπ παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα και συμπλοκές ανάμεσα στο συριακό στρατό και τους τρομοκράτες της αλ Κάιντα. Στην περιοχή έχουν παρκαριστεί τρομοκράτες από τα πάλαι ποτέ ανοικτά μέτωπα. Αρκέτες ομάδες έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους ενώ εξακολουθούν οι δολοφονίες ανωτέρων στελεχών των οργανώσεων, πιθανότατα από Σύριους πράκτορες που έχουν εισχωρήσει εδώ και χρόνια στις ομάδες αυτές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail