«Ο ρωσικός ICBM Sarmat μπορεί να κάνει κομμάτια οποιοδήποτε σύστημα πυραυλικής άμυνας»

Freepen.gr - Ο Sarmat, ένας νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πυραύλος με εμβέλεια έως και 11.000 χλμ., είναι ένα στρατηγικό όπλο τελευταίας τεχνολογίας ικανό να μεταφέρει μέχρι και 24 πυρηνικά όπλα με ανεξάρτητη στόχευση επανεισαγωγής (MIRVs) και έχει προσφερθεί ως προσπάθεια της Ρωσίας να διατηρήσει την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα εν μέσω σχεδίων των ΗΠΑ για την ανάπτυξη προηγμένων αμυντικών πυραύλων αναφέρει το Sputnik.

Ο επικεφαλής της Roscosmos, Dmitri Rogozin εμφανίστηκε ιδιαίτερα περήφανος για τις δυνατότητες του Sarmat σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση.

"Πρόκειται για ένα βαρύ βαλλιστικό πύραυλο που μπορεί να νικήσει, κάνοντας κομμάτια οποιοδήποτε σύστημα πυραυλικής άμυνας, είτε υφιστάμενο είτε μελλοντικό", δήλωσε ο Rogozin, μιλώντας στο Ρωσία 24 την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, μόλις εγκατασταθεί, ο Sarmat θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά των στρατηγικών δυνατοτήτων της Ρωσίας.

Ο Rogozin πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις της Roscosmos είναι σε προγραμματισμένη βάση σε όλους τους σημαντικούς τομείς της αμυντικής διάταξης του κράτους.

Οι δοκιμές του Sarmat άρχισαν πέρυσι, ενώ η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και η πρώτη διάθεση στα πυραυλικά στρατεύματα της Ρωσίας θα ξεκινήσει το 2021. Ο Sarmat, ικανός να φέρει ποικίλους συνδυασμούς κεφαλών και αντιμέτρων, πιστεύεται επίσης ότι είναι ικανός να αναπτύξει έως και 24 πυρηνικά οχήματα Avangard με υπερυψωμένη ολίσθηση.



Αφού εγκατασταθεί, ο Sarmat αναμένεται να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας σε αρκετές πρωτοβουλίες του Πενταγώνου, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας για την οικοδόμηση μιας αποτελεσματικής ασπίδας πυραυλικής άμυνας και του αποκαλούμενου προγράμματος Prompt Global Strike, που βασίζεται σε αεροπορικά χτυπήματα ακριβείας με στόχο την εξάλειψη της στρατηγικής αντίδρασης ενός αντιπάλου πριν να μπορέσει να ξεκινήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail